2022.08.17., szerda - JácintZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A házipálinka ünnepe

2016. december 20. kedd, 16:51
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. M.
Aki hozzáértőkkel szerette volna mustráltatni az otthon főzött pálinkáját, az elvitte „tüzes vizét” a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárba, az ötödik alkalommal megtartott házi pálinka ünnepre a közelmúltban.

„Ez a világ mi vóna, ha egy korty pálinka nem vóna? – mondta pohárköszöntőjében Komóróczy Lajos, aki a szervezők nevében örömét fejezte ki, hogy a jubileumi rendezvény ily sok egyéni és civil érdeklődőt vonzott. A mustrán két bíráló bizottság harminchárom pálinkát vizsgált meg tüzetesen.

Dr. Gyenesei István, a kaposvári pálinkárium tulajdonosa az elmúlt hat évben nemzetközi, európai és hazai versenyeken ért el óriási sikereket. A legjobb erős és érlelt párlatokért kiosztott világkupák begyűjtője 2011. óta Magyarország legjobb magánfőzője, a legjobb párlat előállítója (2015), a legkiválóbb magánfőzött pálinka gyártója az est vendégeinek Muscat Ottonel szőlőpálinkát, vegyes őszi gyümölcsökből nyert snapszot, ágyas szilvát és cuvée pálinkát kínált kóstolóként. Érdeklődésünkre elárulta: a különlegesen jó pálinka készítése művészet, egy belülről jövő teremtődés. „A pálinkát nem főzöm, nem készítem, hanem alázattal, évtizedes tapasztalattal, a technológiai sort betartva teremtem. Nem akarom a természetet megerőszakolni, nem akarok okosabb lenni nála. A pálinkakészítők védőszentjével: Szent Miklóssal lelki barátságban igyekszem remekeket alkotni”- mondta el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK