2022.11.27., vasárnap - VirgilZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

119 elsőéves hallgató tett fogadalmat

2022. szeptember 05. hétfő, 17:28
Szerző és fotó: Antal Lívia
Tanévnyitó ünnepséget tartottak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában, amelyen a hallgatók, az intézmény vezetői és stratégiai partnerei mellett a képzéseknek gyakorlati helyszínt biztosító kórházak képviselői is jelen voltak. A 2022-23-as tanévben közel 400 hallgató kezdte meg tanulmányait, köztük 119 elsőéves, akik fogadalmat tettek, így az egyetem polgáraivá váltak.

Tanévnyitó a Zalaegerszegi Képzési Központban

Ez a létszám emberi léptékű, családias közösséget alkot a mindennapokban, mondta dr. Császár Gabriella adjunktus, a Zalaegerszegi Képzési Központ igazgatója (a mikrofonnál). Örvendetes hírnek nevezte, hogy a tanévet 112 fő BSc-es és 7 fő MSc-es hallgató kezdi meg, amely miatt köszönetét fejezte ki a gyógytornász és az ergoterápia szakirányt választóknak. A hallgatóknak azt kívánta, éljenek mindazon lehetőséggel, ami segíti őket az előttük álló úton. Érdeklődjenek, tanuljanak szorgalmasan és vegyenek részt a tudományos diákköri megmérettetésen, amelynek ebben a tanévben képzési központjuk ad otthont. Ismerjék meg egyetemi éveik alatt várost, keressék fel a színházat, a falumúzeumot, a termálfürdőt, az aquaparkot, a megújult Göcseji Múzeumot, és az új létesítményeket, az uszodát és az alsóerdei kalandparkot.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházat mind az orvostudományi, mind az egészségtudományi kar révén egyre szorosabb szálak fűzik a Pécsi Tudományegyetemhez, mondta köszöntőjében dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a kórház főigazgatója. Ezt igazolja oktató kórházi szerepkörük erősödése, hiszen már négy kihelyezett tanszéket működtetnek, elmélyítve a szakmák közötti együttműködést az oktatásban, a kutatásban és a gyógyításban. Hangsúlyozta, büszkék arra, hogy kórházuk fontos együttműködő partnere és gyakorlati képzőhelye a Zalaegerszegi Képzési Központnak. Már három évtizede annak, hogy orvosaik, szakdolgozóik bekapcsolódtak a hallgatók oktatásába.  

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos arra buzdította az elsőéves hallgatókat, hogy ugyanolyan lelkesedéssel folytassák tanulmányaikat, mint ahogy abba belekezdtek. Kiemelte, hogy az egészségügy területével olyan szakmákat választottak, amelyekre mindig szükség volt és lesz.

Becsüljék meg az intézmény szellemi közegét, mert itt olyan mesterekkel találkozhatnak, akiktől megkaphatják azt a tudást, amelyre szükségük lesz életpályájuk során, tanácsolta Pácsonyi Imre. A Zala Megyei Közgyűlés alelnöke azt is javasolta, hogy egyetemi éveik alatt használják ki azt a lehetőséget is, amit a zalai megyeszékhely nyújt a kultúra és a kikapcsolódás terén.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere gazdag, élményekkel teli éveket kívánt a felvételt nyert hallgatóknak.  Mint fogalmazott, élvezzék ki a felsőoktatásban eltöltött éveket, a gólyabálokat, az egyetemi napokat, a sportversenyeket. A tudás megszerzése mellett váljanak valóra álmaik, legyenek sikeresek, és hosszú idő elmúltával is csupa kedves emlékkel gondoljanak vissza egyetemi éveik helyszínére, Zalaegerszegre.

A fogadalomtétel után dr. Ács Pongrác, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar dékánja osztotta meg gondolatait, kiemelve azt, hogy Zalaegerszeg számára fontos a minőségi felsőoktatás, mert annak jelenléte adja a város rangját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK