2024.06.19., szerda - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

160 végzős középiskolai diákot jutalmaztak

2023. április 27. csütörtök, 16:06
Szerző és fotó: Antal Lívia
Tanulmányi és sporteredményeikért 160 végzős, érettségi előtt álló diák vehetett át oklevelet és jutalmat a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott ünnepségen, amely Zalaegerszeg önkormányzata, a tankerületi központ, valamint a szakképzési centrum szervezésében valósult meg.

Elismerés a kiváló tanulmányi és sporteredményekért

Zalaegerszegen már hosszú időre visszatekintő hagyomány ez az ünnepség, amelyen elismerik azokat a diákokat, akik sokat tettek intézményükért és a városért, köszöntötte a jelenlévőket Balaicz Zoltán polgármester. Mint mondta, Zalaegerszeg középiskoláiban idén a tavalyi évhez képest többen, összesen 932-en végeznek, közülük 306-an állami gimnáziumban, 93-án az egyházi fenntartású gimnáziumban, és 533-an a különböző technikumokban tesznek hamarosan érettségi, illetve szakmai vizsgát. Felidézte, hogy 1997-ben végzősként ő is a jutalmazottak számát bővítette ezen az ünnepségen, amelyen dr. Gyimesi Endre, akkori polgármester köszöntötte őket. A legmerészebb álmában sem gondolta volna akkor, hogy valamikor polgármesterként állhat itt.

Mint mondta, ez arra bizonyosság, hogy jó néhány év múlva ti lesztek azok, akik a várost tovább vezetitek. Nem feltétlenül polgármesterként, de orvosként, mérnökként, technikusként dolgozva a városért. Minden generációnak megvan az álma, hogyan szeretné élni saját. Ezen az úton sokféle befolyásoló hatás érheti az embert, egy a lényeg, hogy soha ne adjátok fel álmaikat, és higgyetek saját tehetségetekben, mondta, sikeres érettségi és szakmai vizsgát kívánva, a polgármester.

Az ünnepségen 160 végzős diákot ismertek el a különféle tantárgyi, illetve sportversenyeken elért kimagasló eredményeikért. A gimnáziumok dicséret érdemlő diákjainak Balaicz Zoltán polgármester és Kajári Attila, tankerületi igazgató, míg a technikumok szép eredményeket elérő diákjainak a szakképzési centrum kancellárja, Szabó Károly adta át az okleveleket és a könyvutalványt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK