2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A BGE zalaegerszegi karát választottuk!

2020. február 02. vasárnap, 18:25
Szerző: Antal Lívia; Fotó: AL
Örömteli, hogy egyre több diák választja karunkat a zalaegerszegi és a környező középiskolákból - vezette be a beszélgetést dr. Gubán Miklós, a BGE GKZ dékánja. Ez köszönhető annak is, hogy a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően kibővítettük a képzési portfóliónkat, így a több éves múltra visszatekintő pénzügy- és számvitel szak mellett a gazdálkodási- és menedzsment, valamint a gazdaságinformatikus alapképzési szak is elérhető a diákok számára.

Papp Bence már végzett hallgató ez utóbbi szakon szerezte meg a diplomáját. Szívesen emlékszik vissza az egyetem által kínált lehetőségekre, így a finnországi tanulmányútra, az üzemlátogatásokra, amelyek a szakmai fejlődést segítették. "Talán a legfontosabb mérföldkő az egyetemi tanulmányaim alatt az volt, amikor Arató Ádám csoporttársammal és dr. Gubán Miklós dékán úr irányításával egy TDK pályamunkát készítettünk el logisztika témában, mellyel az OTDK-n első helyezést értünk el." - mondta Bence. A megszerzett tudást és kompetenciákat jól tudja hasznosítani munkahelyén, a Zalaco Sütőipari Zrt.-nél, ahol egy új vállalatirányítási rendszer bevezetése zajlik jelenleg.

 Beszélgetés zalai hallgatókkal a GKZ vonzerejéről

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy karunkról az idei tanévben is 14 pályamunka ért el helyezést a BGE Tudományos Diákköri Konferenciáján, melyből 11 az OTDK-n is megmérettetésre kerül 2021-ben- emelte ki a kar dékánja.

 Papp Bence, Varga-Lengyeltóti Szilvia, Tóth Máté, Balázs Bence, Szabó Kinga, Jóna Péter

Varga-Lengyeltóti Szilvia öt TDK dolgozatot készített tanulmányai alatt, és többször továbbjutott országos versenyre is. Szilvia február végén veheti át diplomáját a pénzügy mesterszakon. "Mindig igyekeztem tanulmányaim mellett más tevékenységekben is részt venni, így a közösségi életben is aktív szerepet vállaltam. Az MKT hallgatói szervezetben szakmai és kulturális programok szervezésében szereztem tapasztalatot, találkozhattam az üzleti élet kiválóságaival, de kipróbálhattam vezetői készségeimet is. Mindezek hozzájárultak ahhoz, hogy már az alapképzéses diplomám átvétele előtt megkezdhettem munkámat a Zalavíz Zrt-nél, controlling területen. A családias légkörnek köszönhetően az oktatókkal is sokkal szorosabb kapcsolat alakult ki. Itt szinte mindenki ismer mindenkit, szemben a nagy egyetemekkel, ahol el lehet veszni a több ezer hallgató között. A hallgatói szervezetekben végzett közös munka, az együtt végigizgult versenyek, a jó hangulatú egyetemi bulik, a különböző konferenciákon való részvétel igazi csapattá kovácsolt minket össze. Az együtt átélt élmények számomra örök emlékek maradnak - mondta Szilvia.

Tóth Máté és Balázs Bence a Zrínyi Miklós Gimnáziumból érkeztek, és már első éves hallgatóként sikerrel mérettették meg magukat a TDK-n és az OTDK-n, valamint több szakmai versenyen. "Persze mindez nem valósult volna meg motiváló és inspiráló oktatók nélkül, akikre mindig számíthattunk. Kiemelten vonzóak számomra azon szakmai tárgyak, ahol gyakorlatorientált megközelítésre törekszenek tanáraink" - egészítette ki Máté. 

Nagyon jónak tartom, hogy az idei tanévtől az Erasmus programok keretében külföldön is tanulhatunk - mondta Balázs Bence, 2. évfolyamos duális hallgató, aki 3 hallgatótársával márciusban a grazi Karl-Franzens Egyetem Társadalom- és Gazdaságtudományi Karán tölthet el egy szemesztert sikeres ösztöndíjpályázatuknak köszönhetően. Dr. Gubán Miklós hozzáfűzte: ettől a félévtől a GKZ-ra is érkeznek külföldi diákok Ghánából és Albániából. Az angol nyelvű kurzusokba a magyar diákok is bekapcsolódhatnak, ezáltal fejleszthetik nyelvtudásukat.

Szabó Kinga a duális képzés előnyeit emelte ki. „Ez egy nagyon jó tapasztalat-szerzési, de egyben kiemelkedő pénzkereseti lehetőség is. Úgy vélem, a GKZ kiemelkedik abban, hogy remekül összehangolta ezt a képzési formát az akadémiai képzéssel. A munkahelyi operatív tevékenységek mellett minden félévben egy-egy projektfeladatot kell kidolgoznunk a vállalati szakemberek segítségével. Ezeknek köszönhetően is fejlődünk, és növekszik versenyképességünk a munkaerőpiacon."

Végül Jóna Péter gazdálkodási és menedzsment alapszakon kiváló eredménnyel végzett hallgató az utolsó, úgynevezett gyakorlati félévre hívta fel a figyelmet. A nem duális hallgatók ugyanis ebben a szemeszterben tudják az elméletben megtanultakat a gyakorlatban is megtapasztalni egy adott szervezetnél. Péter meglátása szerint, amennyiben valaki jól teljesít a gyakorlati idő alatt, úgy állásajánlatot is kaphat.

A cikkben megszólaltatott hallgatók valamennyien kiemelték: az is erős érv a GKZ mellett, hogy a mindennapi megélhetés sokkal költséghatékonyabb, mint Budapesten vagy más nagyvárosban. A kiemelkedő, jó teljesítményt nyújtó diákok számtalan ösztöndíj-lehetőséggel élhetnek. A zalaegerszegi lakóhellyel rendelkezőket a város saját ösztöndíjprogramjaival is támogatja. Végül, de nem utolsó sorban a zöld környezet, és a fenntarthatósági értékek beépülése tovább növelik a GKZ varázst.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK