2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A legmodernebb KNX rendszerrel tanulnak

2022. december 07. szerda, 19:03
Szerző és fotó: Antal Lívia
Átadták a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikuma KNX laborjának két újabb termét, amely jelen pillanatban egyetlen az országban, ahol a diákok az ipari valamint a lakossági célú felhő alapú épület-automatizálást sajátíthatják el. A beruházás, amely felújítást is tartalmazott, 61,5 millió forintba került. Költségét a szakképzési centrum finanszírozta.

A Széchenyi István Technikum diákjai

Kummer Zoltán, Petrics Vilmos, Némethyné Lövey Zsuzsanna, Balaicz Zoltán, Szabó Károly és Vizlendvai László

Az intézmény jelenleg még zajló külső rekonstrukciója mellett a tantestület és a szakképzési centrum arra is törekedik, hogy biztosítsák a feltételeket a gyakorlati oktatáshoz, emelte ki Balaicz Zoltán polgármester. A labor kapcsán úgy fogalmazott, a városban zajló beruházások is smart city irányába mutatnak, és hamarosan eljön az az idő, amikor lakásainkat okos, intelligens rendszerekkel fogjuk vezérelni. Méltatta, hogy a Széchenyi István Technikumban olyan szakmai fejlesztés valósult meg, amelynek köszönhetően az iskola diákjai a legmodernebb eszközök segítségével szerezhetnek jártasságot a 21. század technológiai vívmányainak alkalmazásában.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum finanszírozta a beruházást, amely során három tanteremből álló KNX labort létesítettek. Szabó Károly kancellár azt hangsúlyozta, az a feladatuk, hogy helyzetbe hozzák az iskolákat, és ehhez megteremtsék az infrastruktúrát, és lehetőségeik szerint fejlesszék azt. Köszönetét fejezte ki a helyi vállalkozásoknak, valamint a Legrand Magyarország Zrt.-nek a megvalósításban nyújtott közreműködésükért.

Kummer Zoltán, a cég oktatási vezetője azt emelte ki, hogy az épületautomatizálási technikusi képzés bekerült a választható szakmák közé, amelynek oktatásához alapot nyújthat ez a labor. Jelenlegi felszereltsége egyedülálló az országban, továbbá az is, hogy a Széchenyi-technikum négy tanára rendelkezik a rendszer oktatásához szükséges nemzetközi akkreditációval. Az országban mintegy 90 szakembernek van erre jogosultsága, közülük 20 tanár.

A KNX labor működését a diákoknak feladatot kiosztva Petrics Vilmos, a technikum villamos munkaközösségének vezetője mutatta be a rendezvényen, amelyen Némethyné Lövey Zsuzsanna intézményvezető, valamint Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója is méltatta a beruházás jelentőségét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK