2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A velünk élő Petőfi

2023. június 07. szerda, 16:00
Szerző: Antal Lívia
A Petőfi emlékévhez kapcsolódóan gyermekek és fiatalok számára meghirdetett előadó- és alkotóművészeti versenyek, találkozók megtartására nyert támogatást Nagykapornak önkormányzata a Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium pályázati kiírásán, amelyben A velünk élő Petőfi elnevezésű témakört választották.

Programsorozat gyermekeknek Nagykapornakon

A programsorozat az április 12-én a faluházban megrendezett szavalóversennyel indult, amelyen 22 diák, zömében alsó tagozatos mérette meg magát. Szavalatukat három pedagógus alkotta zsűri értékelte: Kalauz Júlia, Hencziné Kovács Éva, valamint Heinerné Vörös Mónika igazgatóhelyettes. Népes szurkolótábor érkezett a rendezvényre, osztálytársak, barátok, amelyen így 50 diák vett részt. Minden szavaló jutalmul könyvet kapott ajándékba, amelyek közül, a helyezések szerinti elsőbbséget élvezve, választhattak.

A szavalóversenyt interaktív zenés foglalkozás követte május 19-én, két részben, délelőtt az alsó tagozatosoknak, délután a felsősöknek. Joós Tamás énekmondó vezette a rendhagyó irodalomórákat, amelyen megzenésített verseket adott elő, illetve tanított be.

A szervezők ezen kívül rajzpályázatot hirdettek Petőfi és a szabadság címmel, három kategóriában 18 éves korig. Óvodások, általános iskolások és középiskolások egyaránt élhetnek a lehetőséggel. Bőven van még idő a pályaművek elkészítésére, amelyek leadási határideje szeptember 30-a. Az eredményhirdetést és a díjkiosztót október 27-én tartják a nagykapornaki faluházban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK