2020.07.14., kedd - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Amerika Nap a Báthoryban

2019. november 15. péntek, 19:20
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Óriási hamburger vitrinbe zárva, zene, kosárlabda, NASA-projekt és fordítóverseny. Amerika Napot tartottak a Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az intézmény az EMMI és az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége által kiírt pályázaton szerepelt sikeresen.

Az országban már többször is meghirdették az Amerika Nap projektet. 2019-ben összesen négy középiskola nyert a pályázaton, köztük a zalaegerszegi Báthory. Mint azt Vadvári Marianna az iskola angoltanára, a program egyik szervezője érdeklődésünkre elmondta: az Amerika Nap célja az, hogy megismertessék a gyerekekkel az amerikai kultúrát, életmódot és mindezek értékeit is.

A NASA-projekttől a hamburgerig

A diákok többféle süteményt is készítettek a rendezvényre

Az eseményre – melyen Gecse Péter alpolgármester mondott köszöntőt – ellátogatott Kevin Doyle amerikai diplomata, aki gazdasági és politikai ügyekkel foglalkozik. Ő előadást is tartott a diákoknak arról, hogy miképp került erre a pályára. A projekt másik célja az, hogy a gyerekek tájékozódhassanak az amerikai továbbtanulási lehetőségekről. Ennek részleteiről Falussy Boglárka, a veszprémi Amerika Kuckó szakértője szólt az érdeklődőknek.

Kevin Doyle diplomata tartott előadást

A tanítás nélküli, ám annál aktívabb és informatívabb napra az osztályok különféle projekteket is készítettek. Volt, aki zenei témában kutakodott, míg mások az amerikai őslakosok életmódjával, vagy épp NASA-val foglalkoztak részletesebben. De amerikai foci bemutató és kosárlabda is színesítette a programot. Ez utóbbira meghívták a ZTE kosárcsapatának amerikai játékosait is. Mivel az iskola egyik fő profilja a vendéglátás, nem maradhattak el a finomságok sem. Hamburger, muffin és sok más tengerentúlról származó édesség is az asztalokra került a diákok jóvoltából.

Egy óriási hamburger is vitrinbe került

A szervező hozzátette: az Amerika Nap apropóján egy egész témahéttel készültek, így az eseménysorozat már november 8-án elkezdődött egy jazz-slam poetry bajnoksággal. Ezenkívül fordítóverseny, Amerika-kvíz, nyelvi verseny és más játékos, ám tanulságos programok színesítették a repertoárt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK