2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Angol nyelv, informatika, pénzügy

2017. december 11. hétfő, 17:08
Szerző: A.L; Fotó: A.L.
A tavaszi szemeszterben már az angol nyelv, az informatika, valamint a pénzügyi ismeretek tanulására is lesz lehetősége a Senior Akadémia részt vevőinek, hangzott el a BGE zalaegerszegi gazdálkodási kara által vezetett akadémia félévzáró ünnepségén.

A mai alkalmat ünnepnek élhetik meg, hiszen az őszi szemeszter befejeztével egy újabb sikeres évtől köszönhetnek el. Sok-sok ismeretterjesztő előadáson túl ezt az eseményt a karácsonyvárás jegyében tarthatják meg, fogalmazott beszédében Lambertné Katona Mónika dékán a hallgatókat köszöntve.

Ezen tantárgyak oktatásával bővül a Senior Akadémia

A félévzáró rendezvényt megtisztelte jelenlétével prof. dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora, aki úgy vélekedett, hogy Senior Akadémia nagyon jó példája az egyetemek megváltozott szerepének. Hangsúlyozta, manapság az egyetemeknek nem megengedett, hogy elefántcsonttoronyban létezzenek, hogy az adófizetők ne tudjanak arról, mi történik falaik között. Mint mondta, Magyarországon elindult egy változás, ami megegyezik az oktatási kormányzat akaratával, miszerint az egyetemek közérthető módon tegyék nyilvánossá oktatási és kutatási tevékenységeiket. Mindezt jól reprezentálja a Senior Akadémia, melynek szépkorú hallgatói tiszteletet érdemelnek, mert részvételükkel bizonyítják, hogy nyitottak és befogadóak tudtak maradni az életüket, a környezetüket érintő dolgok iránt.

Az elmúlt évek igazolták, hogy Szenior Akadémia beváltotta a hozzá fűzött reményeket, emelte ki Balaicz Zoltán polgármester. Felidézte, hogy Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elhunyt elnöke javaslatára indították el az egyetemi képzési programot, melynek évről évre való színvonalas megrendezéséért a város és a gazdálkodási kar egyaránt mindent tesz. A polgármester köszönetet mondott az akadémia lebonyolításában résztvevőknek, és kifejezte köszönetét a hallgatóknak is, „akik nélkül nem lenne ilyen sikeres a város”.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke a Zala Megyei Idősügyi Tanács szervezetei nevében is méltatta a zalaegerszegi Senior Akadémia sikerességét. Fontosnak nevezte az idősebb korosztály aktivitásának megőrzését, ismereteik bővítését aktuális és friss információkkal. Mint mondta, örömmel tesz eleget kötelezettségének, mikor a megyei idősügyi tanács elismerő oklevelét átadja Lambertné Katona Mónika dékánnak, egyúttal a zalaegerszegi gazdálkodási kar munkatársainak a Senior Akadémia megszervezésért.

Törődés, gondoskodás, elkötelezettség – ez áll mindazon munka mögött, amit az egyetem és a város kifejt az akadémia megszervezésében, fogalmazott Lambertné Katona Mónika dékán az oklevelet megköszönve. Mint mondta, az egyetem máris a jövőben gondolkodik, hiszen 2018 februárjától, a tanév második félévében valós kurzusokat szeretnének indítani az akadémiára ráépítve. Az előzetes igényfelmérés szerint angol nyelvet, informatikát oktatnának. Mivel az egyetem a 46 évvel ezelőtt indított pénzügyi és számviteli főiskola talaján nőtte ki magát, egy szakmai tantárgyat, a pénzügyi ismeretek oktatását is kínálják.  Ez már egy iskolarendszerű képzés lenne, mely a résztvevőknek heti elfoglaltságot jelent, és amelyre várják a jelentkezőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK