2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Angolt és informatikát is tanulnak

2018. február 15. csütörtök, 19:46
Szerző és fotó: Antal Lívia
Angol nyelv és informatika oktatásával bővült a Senior Akadémia második fél éve. A képzést a BGE zalaegerszegi gazdálkodási karának oktatói végzik, melynek finanszírozását Zalaegerszeg önkormányzata valamint a Zala Megyei Önkormányzat biztosítja.

A kurzusok heti rendszerességgel, mindig ugyanazon a napon lesznek. Az angol nyelvi oktatás február 20-án, kedden kezdődik, míg a felhasználói ismereteket nyújtó informatika február 21-én, szerdán 13 órától. Mindkét kurzus az akadémia végéig, vagyis májuk közepéig tart, tájékoztatta a jelenlévőket Lambertné Katona Mónika dékán, aki köszönetét fejezte ki a támogató együttműködésért az önkormányzatoknak. Jelezte továbbá, hogy a mostani félévben is olyan aktuális és helyi témákat jelenítenek meg az akadémia programjában, melyek a résztvevők ismereteit bővítik. Így a február 15-i első napon Zalaegerszeg legnagyobb fejlesztéséről, az épülő járműipari tesztpályáról kapnak tájékoztatást a résztvevők.

Mit is jelent ez, mi lesz hozadéka a város és térsége számára ennek a több mint 40 milliárdos beruházásnak, hogyan hat mindez a gazdasági növekedésre, a munkaerő-piacra – ezekről fontos kérdések megválaszolásáról szól ez a mai nap, fűzte hozzá Balaicz Zoltán polgármester, a város idősügyi tanácsának elnöke, aki jó tanulást és ismeretszerzést kívánt a résztvevőknek.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke azt hangsúlyozta, hogy az egyetem és város önkormányzata nem kis feladatot vállalt magára az akadémia éves megszervezésében. A program sikerességét az is adja, hogy a mai idősek nyitottak a világra, saját környezetükre és a tanulástól sem riadnak vissza.

A járműipari tesztpályáról, az autonóm és elektromos autók teszteléséről, a beruházás gazdasági hatásairól az Autóipari Próbapálya Zala Kft. két munkatársa, Nagy András projekttámogató közgazdász és Vas László gazdasági vezető tartott előadást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK