2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Egy korszak lezárult az Eötvös-iskolában

2024. április 21. vasárnap, 18:19
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Valóságos időutazás élményt jelentett a zalaegerszegi Eötvös-iskola nosztalgia rendezvénye. A legendássá vált „Eötvös-műsorok”-ból válogattak és adták elő újra a produkciókat az egykori és jelenlegi diákok.

 Nosztalgia műsorral búcsúztatták Hanzséros Alajos igazgatót

Mindennek a középpontjában az az ok állt, hogy Hanzséros Alajos, aki 1996 óta tölti be az intézményben az igazgatói posztot (előtte hat évig igazgatóhelyettes volt), a tanév végén nyugdíjba vonul. Ezzel a rendezvénnyel köszönték meg a kollégák a munkáját, illetve, hogy lehetővé tette a fent nevezett programsorozat létrejöttét, mely az élmények mellett, több diáknak a pályaválasztására is hatással volt.

Időutazás, hiszen azok a pedagógusok is szép számmal jelen voltak az esten, akik már több-kevesebb éve nyugdíjba vonultak. A régi kollektíva látványa önmagában a múltba varázsolt. Mindezt tetézte az 1997 óta hagyományos műsorok felidézése videófelvételek segítségével. Ezekből kiragadott részleteket aztán ismét előadták az időközben felnőtté vált diákok, ez a látvány pedig az időutazás másik aspektusát jelentette, a jövőbe. 

A rendezvény elején dr. Gyimesi Endre, egykori polgármester mondott köszöntőt. Felidézte, ő maga több, mint 10 alkalommal vett részt az Eötvös-műsorokon, melyek szórakoztatva tanítottak, felidézték a magyar történelmet a honfoglalástól napjainkig. Mindezek alapján kapta az iskola a felkérést 2009-ben a városi március 15-i ünnepi műsor előadására. Ezen kulturális tevékenységért az intézmény Zalaegerszegért-díjban részesült, ahogy az Eötvös-műsorok főszervezője, Pesti Lászlóné is. 

- Az 1990-ben felvett Eötvös név felelősséggel jár, hiszen a legjelentősebb oktatási szakember volt a névadó. A diákság egészét megmozgató műsorok túlmutattak az intézményen, mindez olyan iskolában, mely nem humán és nem is művészeti beállítódású volt elsősorban. A sok szereplő miatt gyakran négy előadásra is szükség volt, bevonta a szülőket is. Szórakozva tanított, hatott ez a közösségi élmény a pályaválasztásra is és ezt nem lehet eléggé megköszönni – mondta többek között Gyimesi Endre. 

Balaicz Zoltán polgármester ajándékot adott át a leköszönő igazgatónak, aki pedagógusként, edzőként, sportemberként, igazgatóhelyettesként, igazgatóként volt jelen az intézményben. Majd Kajári Attila tankerületi igazgató is méltatta az eseményt. 

- Több mint 50 régi diákunk jött el szereplőnek külföldről is, Budapestről is, az ország minden részéből. Nagy öröm volt, hogy vállalkoztak az egykori szerepükre, versekre, dalokra, táncokra. Az énekkarban és a palotásban a jelenlegi diákok is közreműködtek – mondta Pesti Lászlóné, Teri néni, a rendezvény „motorja”. – 12 egykori Eötvös-műsor után, ez volt az utolsó tánc, aminek középpontjában Hanzséros Alajos munkásságának a megköszönése volt. Az ő igazgatósága alatt kezdődtek ezek a programok. A kollégák most is lelkesen segítettek a rendezésben, sőt az egykori diákok is a szervezésben. Egy korszak lezárult. Mindenkinek köszönöm a közreműködést. Nagy öröm, hogy ezt megérhettem, ennek az élménynek a részese lehettem. Legszívesebben minden egykori diákot meghívtam volna. Összekovácsoltak ezek a rendezvények, köszönet a kollégáknak és közben emlékezünk azokra az egykori műsorszervező pedagógusokra is, akik ezt a ráadás napot már nem érhették meg. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK