2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elektrotechnikai labor a Csányban

2022. november 10. csütörtök, 17:32
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az informatikai és távközlési ágazat képzéseit támogatandóan 16 munkaállomásból álló elektrotechnikai labort adtak át a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum (ZSZC) Csány László Technikumban. Minden egyes állomás számítógépen célirányos szoftverekkel, továbbá oszcilloszkóppal, jelgenerátorral és próbapanellel van ellátva. A közel 15 millió forintos beruházást a Flex International Kft. több mint 5 millió forinttal segítette.

Intézményi és vállalati együttműködésben

A magas színvonalú szakmai oktatás biztosítása kiemelt célja a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumnak, mondta Vizlendvai László főigazgató. Hozzátette, az intézményi és vállalati együttműködésben megvalósult beruházás azért kiemelkedő jelentőségű, mert a következő tanévtől elindítják az okleveles technikusi képzést a Csány László Technikumban, amely az ország negyvenegy szakképzési centrumából csak húszban adatott meg.

Szabó Károly, a ZSZC kancellárja megköszönte a Flexnek a tárgyi eszközök beszerzéséhez nyújtott támogatását. Méltatta a technikum és a szakképzési centrum munkatársai, valamint helyi vállalkozók munkáját az elektrotechnikai labor kialakításában.

A vállalat és az intézmény közötti együttműködés hosszú évekre tekint vissza, amely szakmai gyakorlatok, gyárlátogatások, az iskola alapítványának pénzügyi támogatása, és oktatásfejlesztési programok megvalósításáig sok mindenre kiterjed, mondta Bajor László, a Flex International Kft. HR igazgatója. Mint mondta, rendkívül fontos számukra, hogy a jövő szakemberei valós, vagy a valóságot szimuláló oktatási környezetben sajátítsák el a tudást. Az elektrotechnikai labor ezt hivatott szolgálni. A technikusképzés fejlesztésére nagy szükség van, mert az adatforgalom bővülésével az optikai hálózatok, valamint az adatok megjelenítésére és feldolgozására alkalmas eszközök ismeretére egyre nagyobb piaci igény lesz a jövőben.

Németh Andrea, a Csány László Technikum igazgatója valamennyi támogatónak és közreműködőnek kifejezve köszönetét azt mondta, több éve dédelgetett álmuk vált valóra. A vállalati környezetet szimuláló új elektrotechnikai laborban az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus valamint a távközlési technikusképzésen tanuló diákok gyakorlati oktatása valósul meg, a városban és a térségben egyedülálló módon.

Az átadáson mások mellett részt vett Balaicz Zoltán polgármester és dr. Sifter Rózsa főispán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK