2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Idén testnevelés órájuk is volt

2019. június 07. péntek, 18:00
Szerző és fotó: Antal Lívia
Elismerő oklevelek átadásával zárult a BGE zalaegerszegi gazdálkodási kara által vezetett Senior Akadémia. Az idei tavaszi félév immár az ötödik volt a sorban, változatlan népszerűséggel. A 2018/19-as tanév őszi és tavaszi szemesztereire több mint 300-an iratkoztak be. Közülük mintegy 200-an a tanévzáró ünnepségen vették át tanúsítványukat.

Átvették tanúsítványaikat a senior hallgatók

Lambertné Katona Mónika, kiemelt projektek igazgatója felidézte, hogy 2015 tavaszán indult el az első fél év Senior Akadémián, melynek sikere azóta töretlen a benne szerepet vállaló egyének és szervezetek aktív hozzáállásának köszönhetően. Mint mondta, a múltban, a jelenben és a jövőben egyaránt közös pont a Senior Akadémia közössége, annak szellemisége, kisugárzása. Ez  olyan teljesítményt hozott létre Zalaegerszegen, amely elismerésre méltó mind a szűkebb, mind pedig a tágabb környezetben.

Dr. Gubán Miklós dékán azt hangsúlyozta, hogy a résztvevők a tudomány, a kultúra területéről hallhattak számos előadást, sok olyan információval gazdagodtak, amit hasznosítani tudnak a mindennapokban. Köszönetét fejezte ki kollégáinak, akik oktatókként illetve előadókként ezúttal is hozzájárultak a tanév magas színvonalú megvalósításához.

Balaicz Zoltán polgármester, a Városi Idősügyi Tanács elnöke azt emelte ki, hogy az önkormányzat kiváló társra talált a zalaegerszegi gazdálkodási karban az elmúlt öt évbe, amit bizonyít a Senior Akadémia növekvő népszerűsége. Dicsérte a résztvevőket, hogy érdekli őket a város közélete, és nem különben a tudomány, a művészet és a kultúra területe. Jártasak kívánnak lenni a mindennapi élethez már szorosan hozzátartozó informatikai eszközök használatában, és nem riadnak vissza egy idegen nyelv tanulásától sem.

A Zala Megyei Idősügyi Tanács képviseletében Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke szólt a jelenlévőkhöz. Azt hangsúlyozta, hogy a Senior Akadémia hallgatói ebben a félévben is bizonyították szorgalmukat, nagy érdeklődéssel viseltettek az előadások és képzések iránt, így büszkén vehetik át tanúsítványokat.

Az idei félévben már nemcsak a tudományokra voltak kíváncsiak, hiszen az egészségügyi ismeretek és a testnevelés óra közül az utóbbit választották, ami persze nem zárta ki egymást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK