2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Karácsonyi bábelőadás a Szent Család Óvodában

2021. december 27. hétfő, 18:28
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Az óvónők elkötelezettségének köszönhetően bábelőadásként mutatták be a karácsony történetét a Szent Család Óvodába járó gyerekeknek, az érdeklődő szülőknek és a meghívott vendégeknek.

- Minden évben az adott csoport gyermekeihez igazítva az óvónők elő szokták adni ezt a történetet, de most egy sikeres pályázat nyújtotta támogatásnak köszönhetően bábelődásként is megmutathattuk nagyobb közönség előtt a karácsonyi időszak eseményeit, szokásait. Megújítva, de a magyar gyökereket megtartva. Kiegészítettük olyan elemekkel az elődást, ami a gyerekeknek újdonság, a felnőtteknek is élményt nyújtó– mondta Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető. A négy alkalommal bemutatott előadás bábjait szorgos munkával az óvónők készítették, a paraván pedig egy lelkes nagypapa munkájának köszönhető. Így igazi esztétikai élményt is nyújtott a műsor. A készülődés már szeptemberben elkezdődött. A zenei alapokért sem kellett a szomszédba menni, hiszen mindegyik óvónő játszik akár több hangszeren is. Az énektudás alap ebben a hivatásban, de azért a vezetőóvónő meglepte szép hangjával a szülőket (korábban a Harangláb népzenei együttes énekesnőjeként éltette a magyar népdalt).

– Célja is volt enne a programnak – tette hozzá Ujj Andrea – A karácsony 2021 év óta ugyanaz. Örömhír. Ennek átadásában nincs semmi újdonság, de mi emberek változunk. Ma a békesség és az öröm megtartása fontos a felgyorsult világ terhességében. Ne teher legyen ez az ünnep. Ne a költség legyen a lényeg. Az ünnep üzenete ugyanaz, mint egykor volt, bár a befogadó emberek sokat változtak az évszázadok alatt. A legfontosabb, együtt örülni. Mi is örömmel álltunk ki az előadással, de a drukk azért megvolt. Szeretnénk tavasszal, illetve a nagyobb állami és egyházi ünnepek alkalmával hasonló előadással készülni. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK