2022.08.16., kedd - ÁbrahámZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújult kollégiumba költözhetnek

2017. augusztus 23. szerda, 18:19
Szerző és fotó: Antal Lívia
A tanévnyitóval egy igazán korszerű kollégiumi épületet vehetnek birtokba a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói. Zalaegerszeg egyik legrégebbi oktatási intézményében az új informatikai termek valamint az ének- és táncterem kialakítása is a befejezéséhez közeledik egy közel 500 milliós uniós beruházás keretében, melynek részeként felújítják a salakos sportpályát és a belső udvart is.

Az EFOP pályázatból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően igazán tetszetős körülmények közé költözhetnek a fiú- és lánykollégium lakói, fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő és miniszteri biztos a sajtóbejáráson. Mint mondta, hatalmas átalakítás zajlik, hiszen új helyre „költözött” a kollégium, ahol új bútorokkal berendezett szobákat, korszerű mosdókat, továbbá közösségi tereket, interaktív eszközökkel felszerelt tanulószobákat és teakonyhákat vehet birtokba az ellátást igénybevevő 93 gyermek.

Befejezéséhez közeledik a Mindszenty-iskola belső rekonstrukciója

Az épületben valóban nagy munka zajlik, valahol már takarítják a helyiségeket, míg máshol még a festés zajlik. Jelenleg mintegy százan dolgoznak azon, hogy szeptember 3-ára már minden készen várja a beköltözőket, emelte ki.

Csordás Róbert, a Mindszenty-iskola igazgatója a kivitelezés részleteiről elmondta, a régi szociális otthon helyiségeiben június közepén kezdődött el az új kollégiumi helyiségek kialakítása. Ebben az épületrészben kapott helyet a két új informatikai szakterem olyan hálózati technológia létesítésével, hogy a világháló minden tanteremben elérhetővé váljon. A belső udvari épületben lévő korábbi számítástechnikai termeket pedig egybenyitották a művészeti, a tánc-, a drámapedagógia- valamint az énekzene-oktatás számára.

Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy a minőségi oktatás feltételei megteremtődnek a Mindszenty-iskolában a beruházás által. Hasonló fejlesztés valósulhat meg a következő időszakban a Szent László utcai óvodában és a Liszt Ferenc Általános Iskolában, tette hozzá.  

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban 2015-ben is befejeződött egy nagyberuházás, amikor is az épület teljes külső felújítását, energetikai korszerűsítését hajtották végre. A mostani projekt részeként a következő hetekben rekortán borítást kap a sportpálya és a játszóudvar, ahol többféle labdajáték űzésére lesz lehetősége a diákoknak. Továbbá új burkolatot és bútorzatot kap a belső udvar, amely szabadidős közösségi térként funkcionál majd.

A nagy múltú intézményben – ahol 750 gyermek tanul – még egy nagy álom beteljesedésére, a tervezett torna- és vívóterem mielőbbi megépítésére várnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK