2023.03.30., csütörtök - ZalánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Pályaválasztási és Szakmabemutató Kiállítás

2018. november 25. vasárnap, 17:28
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A pályaválasztási döntésben kívánt segíteni az a három napos rendezvény, mely a szakmák világába engedett betekintést. A Zala Megyei Kormányhivatal és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett program az Apáczai Művelődési Központban várta a hetedik-nyolcadik osztályosokat.

Az intézmény tornaterme zsúfolásig telt a 23 szakmacsoportot bemutató standokkal. A legtöbb helyen „élesben”, azaz munka közben voltak láthatók a jelenlegi szakképzős diákok, akik potenciális utódjaik számára tartottak bemutatót.

Irányt választani

Szakácsok, cukrászok, faiparosok, építészek, gépészek, környezetvédők, fodrászok, informatikusok, egészségügyisek, művészetek elhivatottjai vagy éppen népi iparművészek lelkesedése hatotta át a rendezvényt. De mód volt beszélgetni is a sikeres diákokkal, illetve szakemberekkel.

A cél, hogy minél inkább az érdeklődésnek megfelelő továbbtanulási utat válasszon a diák. Bár a pályamódosítás nem ritka manapság, gyorsan szűnnek meg és születnek új szakmák, az irányvonalat azonban meg lehet határozni, ahogy erre a megnyitón Vigh László országgyűlési képviselő is biztatott. Tolvaj Márta alpolgármester pedig arról beszélt, hogy az érdeklődésnek, képességeknek megfelelő pályaválasztás, esélyt jelent az elégedett élethez. Az önkormányzat képviseletében arról is szólt, hogy próbálják helyben maradásra bíztatni a jó szakembereket.

A programot pályázat egészítette ki, ahol „Szakmák, mesterségek világa” címmel várták az alkotásokat, rajz, írás és film kategóriában. A legjobb munkákat kiállították és díjazták a rendezvény megnyitóján.  

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK