2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj a zrínyis diáknak

2023. október 15. vasárnap, 11:45
ZalaMédia
Kiss Botond Attila, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium 12. N osztályos tanulója a pénzügyi tudatosság fejlesztése terén elért kiemelkedő eredményei elismeréseként Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjat vett át Varga Mihály pénzügyminisztertől Budapesten, a Pénzügyminisztériumban rendezett ünnepségen.

Számos projekt ötletgazdájaként bizonyította kreativitását

A Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőn csapatával az elmúlt tíz évben nyolc alkalommal jutott a döntőbe, négy alkalommal 1., két alkalommal 2. helyezést szerzett, a takarékoskodás témában meghirdetett rajzpályázaton pedig különdíjat nyert. A Pénzokos kupán egy 1. és egy 2. helyezéssel büszkélkedhet. A Bank/Code verseny szuperdöntőjén 2021-ben és 2022-ben egyaránt győzelmet aratott csapatával. 2021 -ben a Pénzügyi Junior Klasszis verseny döntőjébe jutott, a Pénzmesterek verseny országos döntőjén 4. helyezést ért el, 2022-ben a Zseton középdöntőjébe jutott, valamint a Pénzmesterek 2. helyezettje lett nyugdíjpénztár kategóriában. A nyugdíjcélú megtakarításokról, illetve az öngondoskodásról írt esszéjével mindkét évben a legjobb esszéírók közé választották.

Forrás: Zrínyi-gimnázium

Kiss Botond Attila a pénzügyi versenyek során számos projekt ötletgazdájaként bizonyította kreativitását: például időszakos kiállítás szervezése a Pénzmúzeum számára Innovációk a pénz világában címmel, a fintech megismertetése a fiatalokkal prezentáció és plakát segítségével, előadás a digitális biztonságról, plakát az egyes életszakaszok pénzügyi döntéseiről, videókészítés a készpénzmentes fizetési megoldásokról, esettanulmány a családok otthonteremtési támogatásáról. Informatikai tudása és a gamifikáció iránti érdeklődése sarkallta arra, hogy tudásmegosztás céljából pénzügyi szabadulószobát készítsen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK