2024.05.25., szombat - OrbánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Rendőrök a gyalogátkelőknél

2021. szeptember 02. csütörtök, 17:36
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megkezdődött az új tanév, amivel jelentősen megnőtt a gyalogos és a gépjárműforgalom az iskoláknál. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság szeptember végéig tartó akciójában a nagy forgalmú utak mentén fekvő tanintézményeknél segítik a gyerekek biztonságos átkelését a zebrákon, hogy épségben érkezzenek meg az iskolába és a kicsengetést követően otthonukba.

A gyerekek biztonságos átjutását segítik

Az Ady-iskolánál, ha kellett, megállították a járműveket

Soós Szabolcs rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető elmondta, hogy szükség esetén a járműforgalmat is megállítják, hogy a gyerekek biztonságosan haladhassanak át a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken. Emellett odafigyelnek a szabálytalanul közlekedő gyalogosokra és gépjárművezetőkre, valamint a biztonsági övet és a gyermekülést nem használó sofőrökre. A szeptember végéig tartó akcióban reggel héttől nyolc óráig, és délután fél négytől fél ötig vannak jelen a nagyobb közlekedési csomópontok melletti iskoláknál, mint az Ady-iskola is. A polgárőrség is besegít ebbe a munkába a Liszt-, az Eötvös-, a Landorhegyi és a Petőfi-iskolánál. Az utóbbi intézménnyel kapcsolatban az osztályvezető ismét arra kérte a szülőket, hogy a jelzőlámpás gyalogátkelőt használják, és ne az úttesten szaladjanak át gyerekeikkel, rossz példát mutatva nekik. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság zalalövői, pacsai és gellénházi őrsei is vigyázzák a rendet a hozzájuk tartozó települések iskoláinál, például a jelentős közúti forgalom mellett fekvő bagodi intézménynél.

Soós Szabolcs beszélt arról is, hogy kollégái az iskolarendőr-program keretében is „jelen vannak” azokban az általános és középiskolákban, ahol kérték ezt a lehetőséget. Nevüket, elérhetőségüket kiplakátolták az intézményekben. A diákok nemcsak közlekedésbiztonsági, de bűnmegelőzési, és más, őket nyugtalanító kérdésekben is fordulhatnak a hozzájuk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK