2021.05.17., hétfő - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tanévkezdési előkészületek

2016. augusztus 17. szerda, 19:14
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. N.
Három, kettő, egy és itt a becsengetés a gimnáziumokban is! A visszaszámlálás megkezdődött.

A hévízi és keszthelyi gimikben

A szakközépiskolába, gimnáziumba járó diákok augusztus közepén már az utolsó előkészületeket végzik, átnézik a felszereléseket, ráhangolódnak a korán kelésre, felkészülnek az iskolakezdésre. Hogyan készült fel a keszthelyi és a hévízi gimnázium a diákok fogadására? – kérdeztük a tanintézmények vezetőitől.

Tavaly évközben mintegy nyolcmillió forint felhasználásával modernizáltuk a keszthelyi Vajda János Gimnázium eszközparkját és épületét, ezért most nyáron már nem kellett nagymértékű felújításba és beszerzésekbe fognunk. Sikerült elérni azt a szintet, amit szerettünk volna, ezért a nyár nem a vásárlásokról szólt – összegzett Szörényi Zoltán igazgató. Az általunk igényelt felújításokat a helyi önkormányzat a korábbi esztendökhöz hasonlatosan, maradéktalanul végrehajtotta.

Teljesítették hét tanterem teljes festését és elvégezték a hangszigeteléssel összefüggő munkákat is, ahol erre igény mutatkozott. Az egyik kereskedelmi bank felajánlásaként ajándékba kapunk két nagy teherautónyi bútort. Az adományok között vannak: tantermekbe, illetve a tanári szobákba helyezhető szekrények, asztalok, padok, székek, folyosói pihenő ülőalkalmatosságok. Startra készek vagyunk a nyugodt tanévkezdésre, a kapott információk alapján nem számítunk a tankönyvekkel kapcsolatos mizériára.

A 2014-15-ös tanévben pályázati forrás segítségével és önkormányzati támogatásból végrehajtottunk már egy több tízmillió forintos energetikai korszerűsítést az iskolában, az intézmény kívül-belül megszépült, illetve korszerűbbé vált. Nagy volumenű fejlesztésre, beruházásra ezen a nyáron ezért már nem is volt szükségünk – mondta el Nagy Boldizsár, a Hévízi Bibó István Gimnázium és Kollégium igazgatója.

Mint kiemelte: a nyár folyamán a főépületben, a kollégiumban és az intézmény Vörösmarty utcai épületében a helyi GAMESZ munkatársainak segédletével elvégezték a szükségessé vált festéseket, javításokat, felújításokat. A diákokat egy modern, szép iskola várja szeptembertől. A fizikaszertárba hamarosan kerül még egy tároló szekrény, amit a GAMESZ-dolgozói készítenek el.

– Várhatóan semmi nem fogja megakadályozni a nyugodt, gördülékeny, zökkenőmentes évkezdést, mivel az általunk megrendelt tankönyvek időben megérkeztek és augusztus utolsó hetében szétosztásra várnak – nyilatkozta az igazgató.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK