2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tíz éves a Montessori-iskola

2022. június 15. szerda, 18:30
Szerző és fotó: Antal Lívia
Saját épületbe költözését szakmai nyílt nappal ünnepelte a Zalaegerszegi Montessori Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Az esemény egyben az intézmény fennállásának tizedik jubileuma is volt egyben.

Jubileumukat saját ingatlanban ünnepelhették

Okály Andrea, Stefán Mariann, Nagy Beáta és Velkey Péter

Nagy Beáta igazgató köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a 2021-22-es tanév és a mai nap boldog pillanat intézményük életében több fontos esemény miatt. Ez a tanév szeptember elsején a másodszor is megszületett intézményükben kezdődött. Ezzel arra utalt, hogy korábbi bérleményüket el kellett hagyniuk, ami miatt új otthonra kellett lelniük. Mint mondta, kemény munkával, hatalmas hittel és akarattal sikerült megtalálni és megvásárolni a Homoktövis út 21. szám alatti ingatlant, amit intézménnyé alakították át. Kiemelte, a legsikeresebb tanévüknek tudhatják be 2021-22-es tanévet. A 2022-es esztendő fennállásuk tizedik jubileuma is egyben. Ennek kapcsán felidézte, hogy 2012-ben találkozott először a Magyarországi Montessori Egyesülettel, és azonnal elhatározta, hogy a Montessori-pedagógia minden szépségét és értékét Zalaegerszegen is megteremtik. Köszönetét fejezte ki a Zala Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának, valamint a város önkormányzatának, hogy az első pillanattól kezdve segítették az új székhely megtalálását és engedélyeztetését.

Természetismereti órán

Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályvezetője több éve kíséri figyelemmel a Montessori-iskola működését. Mint mondta, az új székhely megtalálása szinte lehetetlennek tűnt, de sikerült, ami azt igazolja, hogy érdemes kitartani és küzdeni. A saját tulajdonú ingatlannal hosszú távon tudják biztosítani az oktatási intézmény jövőjét.

Stefán Mariann, a Magyarországi Montessori Egyesület elnöke úgy vélekedett, hogy a zalaegerszegi intézmény vezetői, segítői, pedagógusai egy nagyon jól átgondolt koncepció mentén egy innovatív, nyitott, megújulásra képes intézményrendszert alakítottak ki az elmúlt tíz évben. Kiemelte, hogy az új székhely a zöldövezeti miliőjével, barátságos, családias hangulatával hűen tükrözi a montessori pedagógiai alapelveit, vagyis a gyerekeket a szeretetre, az elfogadásra, a békés, nyugodt kommunikációra és a környezetre való odafigyelésre nevelve készítsék fel az életre.

Zenés mozgásfejlesztő foglalkozáson

Az országos egyesület elnöke Minősített Montessori Intézmény elnevezésű tanúsító oklevelet adott át az iskola és óvoda valamint a bölcsőde vezetőjének. Ezt követően természetismereti, matematikai, informatikai órákon, mozgásfejlesztő és zenei fejlesztő foglalkozáson szemléltették a Montessori-módszeren alapuló nevelő-oktató munkát. A gyerekek élmények és tapasztalatok útján ismereteket szerezhetnek a veteményes kert gondozása által is, továbbá az ősszel nyíló kisállat-farmon is, ahová akkora érkeznek meg a kacsák, tyúkok és a nyulak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK