2022.05.20., péntek - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tovább szépül a Mindszenty-iskola

2017. január 31. kedd, 19:32
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Felújítják a kollégiumot, a sportpályát, az informatikai termeket és új közösségi teret is létesítenek Zalaegerszeg legrégebbi oktatási komplexumában, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban, ahol 498 millió forintos infrastrukturális korszerűsítés veszi kezdetét.

Balaicz Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a mostani pályázat egy koncepció keretébe illeszkedik, mely által folytatódhat a korszerűsítés a nagy múltú intézményben. A rekonstrukciónak köszönhetően bővül az általános iskola és gimnázium szolgáltatási színvonala, ami a harmadik ütemmel válik majd teljessé. Ez pedig a tornatermet érinti, annak reményében hogy a felújítás helyett akár egy teljesen új sportkomplexum létesülhet.

A polgármester köszönetet mondott Vigh László országgyűlési képviselőnek, aki sokat tett azért, hogy a város legrégebbi oktatási intézménye forrást kapjon felújítási szándékaihoz. Jelezte, a nevelési és oktatási intézmények rekonstrukciójára több milliárdot kívánnak fordítani 2020-ig. Így többek között megújul a Zrínyi Miklós Gimnázium, a Kaffka Margit Kollégium, több általános iskola, óvoda és bölcsőde.

Egy új torna- és vívóterem az álmuk

A város és a környék egyetlen teljes képzést nyújtó egyházi intézményében minden lehetőséget megragadnak a képzés, az oktatás és a nevelőmunka színvonalának folyamatos növelése érdekében, hangsúlyozta hozzászólásában Debeaupte Francoise, a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend magyarországi rendfőnöke. Mint mondta, ebben a munkában a város vezetőivel együtt kívánnak dolgozni.

Csordás Róbert, a Mindszenty-iskola igazgatója elmondta, a kizárólag egyházi fenntartású intézményeknek kiírt pályázaton egyedüliként indultak a megyében. Az elnyert támogatásból teljesen felújítják a kollégiumot, hogy diákjaiknak minden igényt kielégítő életteret biztosíthassanak. Átalakítják az informatikai termeket, ahol helyet kap a művészeti, a tánc-, a drámapedagógia- valamint az énekzene-oktatás is. A belső udvart közösségi térré formálják át, valamint felújítják a salakos sportpályát és környezetét. Hangsúlyozta, ezzel még nem tudják maradéktalanul megteremteni a megfelelő feltételeket a testnevelés órákhoz. A tervezett torna- és vívóterem mielőbbi megvalósulása nagyon fontos lenne, mert a jelenlegi adottságai nem elegendőek a törvényi előírások teljesítéséhez. Ezért is bíznak abban, hogy az új sportkomplexum alapkőletételre hamarosan sor kerülhet.

Balaicz Zoltán, Vigh László, Debeaupte Francoise, Galbavy Zoltán és Csordás Róbert,

Vigh László országgyűlési képviselő méltatta az egyházi iskola nevelésben, oktatásban betöltött szerepét. Szólt arról, hogy a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont 5,7 milliárdos építési beruházása idén megkezdődik Zalaegerszegen, a bíboros, hercegprímás születésének százhuszadik évfordulójának évében.

Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője szintén örömét fejezte ki a jelentős uniós és állami támogatásból megvalósuló korszerűsítés okán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK