2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új távlatok Zalaegerszeg és a Pannon Egyetem együttműködésében

2020. április 07. kedd, 13:39
Közlemény
Zalaegerszeg és a régió további fejlődésének egyik legfontosabb záloga a széles körű és magas színvonalú felsőoktatási jelenlét.

A város és a térség érdekeit figyelembe véve arra a megállapításra jutottunk a Pannon Egyetem vezetőségével, hogy mind Zalaegerszeg város lehetőségeit, mind az intézmény regionális szerepét nagyban erősítené, ha a Budapesti Gazdasági Egyetem szervezetéhez tartozó Gazdálkodási Kar a jelenleg zajló felsőoktatási átalakítás keretében a Pannon Egyetem szervezetébe olvadna be – adta hírül Vigh László országgyűlési képviselő.

Az integráció következtében egy szakmailag erős, gazdasági és műszaki területen is számottevő egyetemi Kar járulhatna hozzá Zalaegerszeg fejlődéséhez, amely az oktatási és kutatási spektrum bővítésével jelentősen támogatná a város és a régió gazdaságát és iparát. 

Fent említett okból Ovádi Péter veszprémi képviselőtársammal közösen 2020. április 6-án módosító indítványt nyújtottunk be a Nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényhez – áll a sajtóközleményben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK