2018.06.21., csütörtök - Alajos,LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új tornateremet remélnek jövőre a dózsások

2017. június 23. péntek, 13:35
Szerző: B.K.; Fotó: Seres Péter
Régóta terv a Dózsa-iskolában egy új tornaterem, mely méreteiben is jobban szolgálná az oktatást. A jelenlegi 150 négyzetméteres terem helyett/mellett egy 30x45 négyzetméter alapterületű új épület tervrajza áll már rendelkezésre, 25x45 négyzetméteres küzdőtérrel, lelátóval, szertárral, vizesblokkokkal, öltözőkkel és tanári szobával.

A megvalósítás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében, több mint 300 millió forintból valósulhat meg, talán 2018-ban.

- Az intézményben napi szinten 26 spotfoglalkozás zajlik, melyek lebonyolításához nem elegendő a jelenlegi tornaterem – mondta a tanévzáró előtt tartott sajtótájékoztatón Makovecz Tamás iskolaigazgató. Hozzátette, a régi tornatermet is fel szeretnék újítani és ezzel is növelni a kapacitást. Az új teremben egyszerre három osztály testnevelés, illetve egyéb sportfoglalkozását lehet megoldani. A nevezett programon belül a Dózsa-iskolát érintő C+ típusú terv tartalmaz még 200 fő befogadására alkalmas lelátót is, így az iskolai ünnepélyek is új helyszínre kerülhetnének az aula helyett, jegyezte meg az igazgató.

Az új létesítmény pontos műszaki adatait Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója ismertette, aki részt vállalt az előkészítő feladatokban.

Vígh László országgyűlési képviselő a város sport életét hangsúlyozva beszélt a beruházás fontosságáról, míg Böjte Sándor, a településrész képviselője az oktatási intézményekre fordított folyamatos figyelmet emelte ki.

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester bejelentette, hogy 268 millió forintot irányzott elő a közgyűlés az iskola energetikai korszerűsítésére.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK