2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Újraindul a mezőgazdasági technikus képzés Keszthelyen

2024. március 23. szombat, 00:49
ZalaMedia
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Közgazdasági Technikuma, melynek révén a 2025-2026-os tanévben újraindul a mezőgazdasági technikus képzés Keszthelyen.

A régió nagy lépést tud tenni az ország számára fontos agrároktatásért.

A Keszthelyen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a régióban működő mezőgazdasági vállalkozók részéről jelentkezett igény a középfokú végzettségű szakemberek alkalmazására. A régióban egyre többen foglalkoznak a mezőgazdasággal és ez a felsőoktatásban is létszámnövekedést eredményezett. Azonban nem csak felsőfokú végzettségű szakemberekre van szüksége az agráriumnak, hanem a szakképzésben végzett fiatalokra is. 

Az eseményen részt vett Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő, akik kiemelte előremutató közös munkába kezdett a két intézmény, folytatva a kiváló keszthelyi agrárképzés hagyományait. Hangsúlyozta Zalában szükség van új ismeretekkel felvértezett, jól képzett, közép-, vagy felsőfokú végzettségű agrár munkavállalókra. 

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum részéről Vizlendvai László főigazgató és Szabó Károly kancellár arról beszélt, hogy a ZSZC teljes mellszélességgel állt az ötlet mellé, és az oktatásban egyfajta felhozó rendszert szeretnének kiépíteni, mivel az érkező 9. évfolyamos fiatalok számára egyenes út vezet a felsőoktatásba, illetve a térségi munkaerőpiacra. 

Az agrárium mára csúcságazattá vált, éppen ezért a legkorszerűbb ismeretekkel rendelkező szakemberekre van szüksége, mely cél elérését ez a képzés maximálisan segíteni fogja- mondta Dr. Szabó Péter, a Georgikon főigazgató-helyettese. 

A mezőgazdasági technikus képzést a 2025-26-os tanévben indítja el a keszthelyi Közgáz Az első mezőgazdasági technikus osztályt 24 fővel tervezik elindítani.

Fotó: Halász Gábor

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK