2019.02.20., szerda - Eleonóra Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalaegerszegi otthonra lelt a Waldorf-iskola

2018. június 18. hétfő, 14:26
Szerző: -pet-
Címkék: Waldorf
Hosszas keresgélés és egyeztetés után sikerült zalaegerszegi épületet találni a Tűzmadár Waldorf Általános Iskolának, így szeptembertől két évfolyammal (első- és második osztállyal), immár a megyeszékhelyen folytatódhat az oktatás.

Az iskola Zalaszentlőrincről költözik a városba, ami régi álom volt. A szülők és az oktatók remélik, hogy azok, akik eddig a távolság miatt nem tudták a Waldorf-iskolába járatni gyermeküket, most ezt az oktatási intézményt választják – tájékoztatta lapunkat Fersztl Viktória szülő, a Zalai Waldorf Egyesület tagja. Annál is inkább, mert az iskola egy jól ismert, belvárosi helyszínre költözik: az Arany János utcai Napravár Óvoda épületbe. Az évek óta itt működő Waldorf-ovi pedig a Kosztolányi utcában várja majd szeptembertől a kicsiket, két csoporttal.

Az óvódaépületbe költöznek

- Mind az Arany János-, mind a Kosztolányi utcai ház tulajdonosa nagyon segítőkészen és pozitívan állt hozzá az intézmények kialakításához, amit ezúton is köszönünk. Szerencsére az iskola esetében csak nagyon kevés módosítást kell végrehajtani az épületen. Gyakorlatilag a belső, nagyobb terek leválasztására és némi festésre van szükség ahhoz, hogy ősztől elindulhasson az oktatás. Inkább az óvoda átköltöztetése lesz nagyobb munka, de szeptemberig ez is lezajlik – folytatta a szervező.
Hozzátette: a Waldorf-iskola 2018/19-es tanévére pótfelvételit is hirdetnek; mind a két évfolyamra lehet még jelentkezni.

Némi belső átalakítás után két iskolai osztályt is befogad majd az egykori Waldorf-ovi

Fersztl Viktória elmondta: jelenleg a tanévzáróra készülnek, ami a waldorfos diákok, tanárok és szülők számára egy nyárünnep is. Nem hagyományos bizonyítványt vehetnek a kezükbe a tanulók, hanem egy személyes, róluk szóló bizonyítvány-verset. Ez egy motivációs „költemény” is, amit a gyerekek megtanulnak, és a következő évben a születésük napján elmondanak. A szülők pedig egy szöveges értékelést kapnak a gyermekükről, hogy mennyit fejlődtek – akár a személyiségükben, akár a tantárgyak terén – miben jók, hol van esetleg lemaradás. Ez lényegesen többet mond, mint egy érdemjegy. Az évzáróval egybekötött nyárköszöntő ünnep János napjához esik közel, ami egy vidám, kötetlen közösségi összejövetel kicsiknek és nagyoknak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK