2024.07.21., vasárnap - Dániel, DaniellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szövi magát a vers (is)

2020. március 16. hétfő, 19:31
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Néhány éve, hogy lapunkban szót kapott Barasits Zsuzsanna, aki az 1999-es év szellemi üzeneteit, előrejelzéseit jelentette meg könyvben. Azóta ezek egy része beteljesült, egy része még várat magára. A látnok azonban nem titkolt kora dacára új vizekre evezett, félszáz költeményt vetett papírra.

Teremtés mese és más költemények Barasits Zsuzsától

Első versét 16 évesen írta a nagymamájáról, Péntek Imre pedagógiai szárnyai alatt. Aztán öt évtized szünet után jött a folytatás.

- Két évvel ezelőtt húsvétkor megszállt az ihlet, a versírás késztetés. Nem hagytak nyugodni a gondolatok, nem tudtam tőlük aludni. 50 verset írtam le, nem fogalmaztam, nem esztétikáztam, nem rendeztem, csak, ahogy jött. 

- Milyen témájúak?

- Sokféle. Társadalmi témájú, romantikus, gyerekeknek szóló. És persze van spirituális is. Az egyik nagy kedvencem egy verses teremtés mese. Az Égi Birodalom a gyerekek számára is megszépíti a dolgokat, játékos. Ezt mindenképpen szeretném majd megjelentetni. Majd, ha igazán késztetést érzek. Akkor szövi magát szépen a vers. 

- Publikus ebből az alkotói vénából valami?

- Fontosnak tartottam, hogy eljusson az emberekhez, amit írtam. A közösségi oldalra tettem ki néhány verset. És tetszett. Ez ritka és meg is lepett. A Zalaegerszegi Írókör tagja vagyok, szoktam járni bemutatókra. Egyik ilyen alkalommal mondtam, hogy megszállt az ihlet. Tóth Imrének mutattam egy-két verset, jónak gondolta és a Deák kertben már néhány meg is jelent. Nem akarok én költő lenni, de érdekes, ahogy ezek a gondolatok megjelennek a fejemben. Egy részük valóságos, rímben. Azért majd szeretnék ezzel foglalkozni, amikor már más dolgom nem lesz. Mert tudom, hogy van, aminek megvan az ideje, addig hiába is görnyedek, akkor meg szinte egy nap alatt kész. Érdekes dolog. Van még sok médium írásom, amit 2022-re összerendezek. A versek majd azután jönnek. Nem versfaragó vagyok, hanem ihletből jönnek a sorok, amelyeket muszáj leírnom. A médium írásból sokat tanultam, amit itt hasznosíthatok. 

- Látnoki dolgokkal még foglalkozik?

- Egyre kevesebbet. Sok energiát vesz ki belőlem és a visszatöltődés egyre nehezebb. Véglegesen még nem hagyom abba, a technikámat nem szeretném elveszíteni. De egy kis pihenés már jól jönne, olyasmivel foglalkozni, amire eddig nem volt időm, lehetőségem. Festeni, kirándulni. Szellemileg friss vagyok, de jövőre betöltöm a 70. évet és a test ezt megérzi, kopik. Azért még vannak extra dolgaim – mondja vidáman.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK