2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A kis Annie-val zárul a színházi évad Zalaegerszegen

2024. április 12. péntek, 17:00
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Böhm György Jászai- és Nádasdy-díjas rendező, aki a mű magyar változatának egyik kidolgozója is, viszi színre az évad utolsó darabját a Hevesi Sándor Színházban.

 Musical-bemutató áprilisban

Az árvaházban, a nyomornegyedben és a milliárdos világban játszódó, „Annie, a kis árva” című musicalt április 12-től láthatja a közönség. A csupán meseszerűnek előfeltételezett történet váratlan epizódokkal – a közel 100 évvel ezelőtti gazdasági válságból, értelmiséget lecsúsztató világból – napjainkban is aktuális áthallásokkal lepi meg a nézőt. De elsősorban kellemes, szórakoztató családi program lehet ez a musical. A színpadon is több családtag játszik együtt, így Besenczi Árpád (Oliver Warbucks), akitől újra egy nagyon hiteles alakítást láthatunk és Besenczi Hella (Annie), illetve a dupla szereposztás miatt a másik főszereplő Mihály Adél és Mihály Péter (Rooseveld), valamint az árvaházi lánykák között is több színművész gyermeke és két testvérpár áll a nézők elé. 

De az árvaház vezetője (Ecsedi Erzsébet, akit nagyon jó újra színpadon látni) és rokonsága (Debrei Zsuzsanna, Bot Gábor) is megéri a pénzét, vagyis inkább szeretnének minden pézt megszerezni. Nemcsak a főszerep kettős szereposztású, hanem a színészek nagy része szintén kettős-hármas alakítást visz színre az előadás során. Túri Erzsébet jelmezei szemet gyönyörködtetőek, pazarok, ahogy az New York elitjénél, vagy a Brodway-on dukál, illetve a szegénység mutatói és erősen hozzájárulnak az eltérő karakterek megjelenítéséhez. 

Siker jósolható a produkciónak, jók a színészi alakítások, energikusak a gyerekek. A kissé barokkosra vett zenekar, Máriás Zsolt vezetésével ezúttal a színpadon játszik. A rendezőtől már megszokott tágas, jól megvilágított a tér, a sok szereplő mozgalmas a színpadon. Időnként ezt plusz színfoltok fejelik meg, például a vokálos-táncos lányok (Dura Veronika, Kovács Virág, Jurina Beáta), de meglepő a rádiós bemondó (Hertelendy Attila) figurája is. Kovács Martin jól kihasználja a több karakter adta változatos színészi játék lehetőségét: akár a média munkatársról van szó, akár az elnök bizalmas emberéről. 

Szóval itt van Amerika, sok zászlólengetéssel, a Times Square a Ruszt téren. Optimista mese, reális beütésekkel. Fürdőmedence jobbra, teniszpálya balra. Talán még a Mona Lisa sem elég jó, de azért van remény egy jobb világra, mert az új mágnás legalább emberbarát. Addig is taps és mosoly, ahogy a transzparensek hirdetik, vagy kenyér és cirkusz, ahogy a tüntetők tábláin olvasható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK