2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Én nem „beéneklek”, hanem ki

2019. november 20. szerda, 19:31
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A Színházbarát Kör tagjai nagy érdeklődéssel várták Sasvári Sándor Jászai-díjas színművészt, eMeRTon-díjas énekest, aki közvetlenül az egyik Zrínyi rockmusical előadása után szakított időt a velük való találkozóra.

Fáradtságnak azonban nem volt nyoma sem a címszereplő színművész megjelenésén, sem társalgási stílusán. Könnyedség és nyugalom jellemezte a sokat foglalkoztatott előadót, aki a közelmúltban, éppen az említett szerep miatt Zalaegerszegen ünnepelte 62. születésnapját. 

Sasvári Sándor volt a Színházbarát Kör vendége

A Színházbarát Kör vezetője, Iványi Ildikó volt a beszélgetés moderátora. Kérdéseire válaszolva Sasvári Sándor szólt a pályára kerülése történetéről, karrierje fontosabb állomásairól, kicsit a magánéletéről és kedvenc időtöltéséről, a lovaglásról. Elmondta, amolyan állandóan éneklő családból származik, ahol már hat évesen elköteleződött a zene mellett. Zene tagozatos általános iskolába járt, gitározni tanult és míg slágereket játszott, köré gyűlt az egész iskola. Aztán saját zenekarokat is alakított és hamarosan olyan énekesek mellett zenélt/énekelt, mint Máté Péter, Zorán, Zárai-Vámosi, Ihász Gábor, Eszményi Viktória. Katona korában „laktanya turnén” vett részt, és Kerényi Miklós javaslatára jelentkezett az induló Rock Színház társulatához. Itt a sokoldalú képzés idején többek között klasszikus balettot is kellett tanulni, olyan társaságban, mint például Vikidál Gyula, említette meg a vicces sztorit. 

Az első nagyobb szerepét a Sztárcsinálók című magyar rockoperában kapta, majd 1986-ban a Jézus Krisztus Szupersztár hazai ősbemutatóján alakította a címszereplőt. Mindez vallásos érzülete miatt is közel állt hozzá. Ismertséget hozott és a későbbiekben is rendre főszereplőket, címszereplőket alakított zenés darabokban. Pályája egyik kiemelkedő eleme még a Nyomorultak Jean Valjean-jának megformálása; itthon és több évig külföldön egyaránt.

 

Szerepeinek egy speciális részét képezik a lovas szerepek. Itt kapcsolódik össze a hobbi és a munka, hiszen évtizedek óta díjugrató versenyző, lovardája és saját tenyésztésű lovai is vannak. A lovaglás szeretete a zenei elkötelezettséggel együtt genetikus a családban, a felmenők és utódok esetében egyaránt. És ebbe a körbe tartozik egy nagy álom is, a lovasszínház létrehozása, mely már egyszer majdnem meg is valósult. 

A közeljövő tervei között van egy új nagylemez kiadása, és jövőre egy a Trianonnak emléket állító színházi darabban való részvétel is – mondta a tavaly Magyar Érdemrend lovagkeresztjével is elismert művész. Végül elárulta, jó kondícióját a lovaglásnak köszönheti, hangját, pedig a sok fellépés tartja karban. Tréfásan megjegyezte: én nem beéneklek, hanem ki. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK