2022.12.01., csütörtök - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Feszített tempó, 323 előadás

2018. június 13. szerda, 18:37
Szerző: V.Zs.; Fotó: Griff Bábszínház
Feszített tempójú, változatos, sokszínű évadot zárt a Griff Bábszínház. Az évadzáró társulati ülésén Szűcs István igazgató mindehhez még hozzátette: szakmai előrehaladás is jellemezte a társulatot, ezt jelzi a sok-sok pozitív visszajelzés.

Több mint 5500 eladott bérlet, 323 előadás (140 tájelőadás) 38 ezer néző – a Griff mérlege. Nem csak Zalaegerszegen, a megye több településén is játszottak, rengeteg próba van a bábművészek mögött, és sok „bontás, pakolás, építés” –fogalmazott az igazgató.

Évadzáró a Griff Bábszínházban

A változatos évadot a bemutatott darabok sokszínűsége jellemezte: A Jancsi és Juliska a szociális érzékenységet, a Pöttöm Panna a líraiságot, A 3 emeletes mesekönyv és a Szemenszedett mese az időszerűséget mutatta meg.  Az ide-oda pedig a nagyon innovatív összjátékot. Az egyik legnépszerűbb darab a Télen telelek és a Pepita volt. Meghívásokról, fesztiválokon való részvételről is beszámolt Szűcs István. Kiemelte, a zalaegerszegi társulat a tajvani fővárosban, egy szakmai konferencián mutatta be bábszínházi programját. A kaposvári biennálén a Pötty című darab Üveghegy-díjat kapott. Fontosnak tartják a Babaszínházi előadásokat, ezeken a programokon a családok közösen vehetnek részt. Az intézmény költségvetése, mint az igazgató fogalmazott, biztos lábakon áll. Az önkormányzat felé két kérésük volt az évadban: szükségük lenne még egy próbateremre, valahol a városban, ezen kívül pedig egy mikrobuszra, mivel a bábszínház autóparkja már elavult.

Illusztráció: A 3 emeletes mese egyik jelenete (Fotó: Griff Bábszínház)

A társulati ülésen ketten részesültek elismerésben. A legtöbb előadásban (213-ban) szereplő: B. Szolnok Ágnes és Dala Józsefné gazdasági ügyintéző. A bábszínháztól hárman távoznak: Kosznovszky Márton, Ricz Ármin és Üveges Anita bábművészek. Érkezik Duna Orsolya Réka, aki most diplomázott a kolozsvári egyetemen.

A város vezetése nevében Gecse Péter alpolgármester köszöntötte a társulati ülésen megjelenteket, és megköszönte munkájukat. Mint mondta, nagyon fontos a legkisebb generáció kultúrára való nevelése.

A hivatalos évadnyitó a bábszínházban augusztus 27-én lesz, ekkor megkezdődnek a Varázskert próbái.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK