2020.04.05., vasárnap - Vince Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Indul a Kvártélyházi nyár

2018. június 15. péntek, 18:25
Szerző: V.Zs.
Július elsején kezdődik Zalaegerszegen a nyári színházi rendezvénysorozat a Kvártélyház udvarán. A részletekről sajtótájékoztató keretében Balaicz Zoltán polgármester, Gáspár Anna, a Manna Kulturális Egyesület elnöke és Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője számolt be.

A polgármester utalt rá, hogy a városban több éves hagyomány, hogy a kvártélyházi nyár kortárs művészeti programmal is kiegészül. Hatodik éve láthatja a közönség a Manna Produkció előadásait Zalaegerszegen, idén 10 kortárs előadást mutatnak be július 1. és 8. között. Elhangzott: a Manna produkció kezdő rendezőknek és művészeknek ad lehetőséget és olyan független társulatok mutatkozhatnak be, akik egyébként nem érkeznének a városba.

Kortárs magyar szerzők a ZA-KO programjában

Érdekesség még, hogy a ZA-KO Fesztivál keretében először láthat a közönség kortárs táncelőadást. A Monotánc Fesztivál fődíját elnyert Aukció című produkciót Gergye Krisztián adja elő július 7-én. Az est során nem csak a tánc, de a kortárs képzőművészet is fókuszba kerül.

A fesztivál díszvendége Németh Ákos író, aki új Shakespeare fordítását, az Othellót viszi színre, július 6-án. Különleges szépirodalmi performansz keretében július 2-án több kortárs szerző szövegével is megismerkedhet a közönség: a Kortalan Kortárs három színésznője az „extázis” hívó szóra szerkesztett estet, melynek második részében Szily Nóra újságíró beszélget a művészekkel. Az egy hét alatt lesz még krimi, komédia, sci-fi játék és gyerekeknek is két produkció, köztük egy bábjáték. A fesztivált Tordai Teri és lánya, Horváth Lili szereplésével egy új magyar színdarab zárja július 8-án, a Nőkből is megárt című produkció, amely egy izgalmas anya-lánya történetet mutat be.

A Kvártélyház színpadán továbbra is műsoron marad a Lovagias ügy című zenés vígjáték és a Csárdáskirálynő nagyoperett Tompa Gábor Kornél rendezésében. Új bemutatóra is készülnek a Szép Nyári nap című Neoton musicalt is Tompa Gábor viszi színpadra. A nosztalgikus történet a hetvenes években, egy építőtáborban játszódik. A főbb szerepeket Debrei Zsuzsanna, Szakály Aurél, Ecsedi Erzsébet és Hertelendy Attila játssza.  

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK