2022.08.09., kedd - Em?dZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Indul a nyári színház

2020. június 21. vasárnap, 22:09
Szerző: V.Zs.
Három darabot - összesen tizenhét előadást - és egy folklórműsort láthat a közönség július 9-től augusztus 17-ig a zalaegerszegi Kvártélyház színpadán. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester és Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatón számolt be.

A polgármester elmondta, a veszélyhelyzet átalakította a város nyári kulturális programjait, számos rendezvény elmarad, mert az erre szánt forrást a járványügyi védekezésre használta fel a város. Éppen ezért felértékelődnek az egyre népszerűbbé váló kvártélyházi nyári programok.

Illusztráció (ZalaMédia archív)

Tompa Gábor részletesen ismertette, mit is láthat a közönség a nyári hónapokban. Az első produkció a Lili bárónő című operett lesz. Huszka Jenő és Martos Ferenc művét Gádor Béla és Darvas Szilárd dolgozta át. Július 22-én Presszer Gábor és Sztevanovity Dusán zenés játékát, A padlást láthatja a közönség, a rádiós szerepére Borbély Richárdot kérték fel. Július 31-én a Hasonmások című revü-musical kerül színpadra, amely a hetvenes években játszódik, és valós történetre épül. A Pozsgai Zsolt által írt darabot Tompa Gábor rendezi és a műsorban fellép a Zalai Táncegyüttes is. Augusztus 17-én a Zalai Táncegyüttes műsora zárja a programsorozatot. Kósa Ruben a táncegyüttes vezetője a sajtótájékoztatón jelezte, közös műsorokat terveznek a Kvártélyházzal, az együttműködésről már régóta tárgyalnak.

Tompa Gábor bejelentette azt is, hogy augusztus 3-és 9 között középiskolásoknak szervez egyhetes színházi tábort, azoknak akik érdeklődőknek a színjátszás iránt. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK