2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Klasszikus mesék a repertoáron

2019. szeptember 03. kedd, 19:00
Szerző: -pet-; Fotó:pP
Öt bérletes előadással és egy babaelőadással készül a 2019/20-as évadra a Griff Bábszínház. A következő hónapok aktualitásairól Szűcs István igazgató beszélt az évadnyitó társulati ülésen. Az eseményen Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester is részt vett.

Az igazgató elmondta: az évadot úgy állították össze, hogy sokszínű legyen, és az óvodásoktól az iskolásokig mindenki találjon magának kedvére való mesét. Az első bemutatóra szeptember 21-én kerül sor, ekkor a Dániel András történetéből színpadra állított Boszorkányok a Bármi utcából című előadást láthatják a nézők. Októberben egy örök kedvenc, Tamkó Sirató Károly Ecki, Becki, Tengerecki című meséje kerül színre, novemberben pedig – már a karácsonyvárás jegyében – A Hókirálynő című Andersen klasszikus. Utóbbinak zalai vonatkozása is van, hiszen a mesét Szálinger Balázs állította színpadra. Az előadást pedig a Hevesi Sándor Színház művésze, Mihály Péter rendezi.

Indul a bábszínházi évad

Az évad során egy másik Andersen mese is bemutatásra kerül; A kis hableányt Bartal Kiss Rita, a bábszínház művészeti vezetője rendezi. Ezenkívül egy bábos táncjátékot (Eltáncolt cipellők) is láthat majd a közönség. Utóbbinak szintén van helyi vonatkozása, hiszen rendezője a Zalai Táncegyüttes egykori tagja, Fitos Dezső, illetve felesége Kocsis Enikő (mindketten Harangozó-díjas néptáncosok) lesz. A repertoáron lesz két vendégelőadás is: a szombathelyi bábszínház A hazudós egér című Lázár Ervin darabot, a veszprémiek pedig Timo Parvela Miú és Vau című meséjét hozzák el Zalaegerszegre. Az Aprók színházában pedig Cirkuszoló címmel készül új babaelőadás. Év végétől folytatódnak a felnőtteknek szóló, esti bábelőadások is. 

Szűcs István bemutatta a társulat két új tagját: Csepregi Napsugár és Lajhó Máté bábszínészek erősítik az idei évtől a csapatot. Elhangzott: a Moha és Páfrány előadásukkal Veszprémben vendégeskednek majd. Pályázati forrásból pedig szeretnének két erdélyi bábszínházi előadást Zalaegerszegen vendégül látni. Az igazgató jelezte: egy bábszínészi státuszuk jelenleg betöltetlen, a hiányt vendégelőadókkal pótolják az évad során.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK