2019.06.17., hétfő - Laura,Alida Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Moha és Páfrány az évszakok rendjéért

2018. október 05. péntek, 16:28
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Címkék:
A két népszerű kelekótya manó, Moha és Páfrány kalandjaival folytatódik októberben a bábszínházi évad. A mesét Václav Čtvrtek és Máté Angi történeteinek felhasználásával, Markó Róbert alkalmazta színpadra. A bemutatóra október 13-án kerül sor a Griff Bábszínházban.

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Bartal Kiss Rita művészeti vezető, az előadás rendezője. Mint mondta: óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ajánlják ezt a kedves kis történetet, mely azt próbálja elmesélni a gyerekeknek, hogy a felgyorsult világunkban lehet másképp is működni. Mohával és Páfránnyal a kisebbek jól tudnak azonosulni, hiszen nagyon szeretik egymást, ám mindig perlekednek és nyüzsögnek, akár a gyerekek.

Újabb bemutató a Griffben

A jó meséhez persze kell egy bonyodalom is, egy megoldásra váró helyzet. Jelen esetben az, hogy az évszakok változását jelző egymutatós óra megbolondul: hirtelen hol tavasz lesz, hol hó hull nyáron, hol meg a madarak változnak vissza tojássá. A rendező jelezte: a világ felborult rendje kicsit utal a mi jelenünkre, vagyis a globális felmelegedés hatásaira, így a környezetvédelem is szóba kerül a mese kapcsán.

Az előadás egy kesztyűsbáb-játék lesz, melyben a négy színész (Duna Orsolya-Réka, Csepregi Napsugár, Tóth Mátyás, Matola Norbert) több bábot is mozgat egyszerre. A figurák gyors helyzetváltozása pedig komoly odafigyelést és fizikai munkát igényel a bábosoktól.

Bartal Kiss Rita a Griff Bábszínház legfrissebb híreivel kapcsolatban azt is elárulta, hogy a napokban részt vettek a Kecskeméten zajló Magyarországi Bábszínházak 14. Találkozóján. A kétévente megrendezésre kerülő seregszemle a szakma egyik legrangosabb eseménye, melyen minden hazai bábszínház és bábegyesület részt vesz egy-egy produkcióval. A Griff a közelmúltban bemutatott Varázskert című mesét vitte a találkozóra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK