2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nemzetközi táncok az EgerszegFeszten

2024. június 18. kedd, 18:07
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A háromnapos EgerszegFeszt leglátványosabb elemeként könyvelhető el az a nemzetközi táncbemutató, amelynek a zsinagóga melletti színpad adott helyet. A táncosok az International Dance and Arts Festival keretében látogattak Zalaegerszegre.

Egzotikum és ősi mozgásművészet

A hazai csapat képviseletében az Albatrosz Tánc Sport Egyesület különböző korcsoportú csapatai léptek fel, megmutatva ebben a műfajban milyen technikai különbségeket és bravúrokat hoz a sok éves kitartó munka. A nyitó számban az egyesület alapítója, edzője, koreográfusa, vezetője, Háriné Molnár Ágnes is szerepet vállalt. 

Nagy kontrasztot és egészen más világot varázsoltak a színpadra a vendég fellépők. Látványos, egzotikus ruháikkal, különös hangzású zenéikkel, dalaikkal, láthatóan más szellemiséggel. Megmutatták, hogy a kultúrájuk által elvárt, teljes testet takaró ruhában, fátyollal is lehetnek nagyon figyelemfelkeltők a nők. A finom kéz és lábfej mozdulatok mellett még a tekintet is a tánc része volt.

Fegyelmezettségük, mely a mimikán is látszott, nem a szorongós megfelelés kényszert, hanem a belső tartásból eredő, állandó mosollyal kísért nőket testesítette meg. Táncukat nézve egy ősibb időszakba csöppentünk, ahol az embert övező környezet is visszatükröződött a mozgásban, ahogy az összetartozás és az erkölcsösség is. Dél-Korea, Indonézia és India csapata különleges percekkel ajándékozta meg a nézőket, melyet biztos sokáig megőrzünk.

A lengyelek pedig vidám táncukkal zárták a programot. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK