2019.10.20., vasárnap - Vendel Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szép nyári esték a Kvártélyház színpadán

2018. augusztus 19. vasárnap, 11:55
Szerző: Bánfi Kati
Kellemes kikapcsolódást nyújtott az idén nyáron is a Kvártélyház immár tizenkettedik évadja. A tavalyi siker történetek, a Csárdás Királynő és a Lovagias ügy mellett újabb kedvenc került színre, melyből az érdeklődés miatt (egy hónappal előre elkeltek a jegyek) plusz előadást kellett beiktatni.

A Szép nyári nap musical a ’70-es évek tini sztorija, a kor politikai miliőjét megvillantva sok-sok Neoton slágerrel megtűzdelve. „Egyszerű a szerelem” vagy mégsem, ez a darab fiatalok által hangsúlyozott csapása. A felnőttek pedig az „elvtársos” mindennapok nehézségeit élve próbálnak megfelelni az elvárásoknak, a népgazdasági érdekeknek és kicsit jól is érezni magukat.

A közönség soraiban ülő mai fiataloknak bizonyára meglepetésekkel teli és talán érthetetlen a 40 évvel ezelőtti ifjak élete. Ahol nagy szó volt farmert kapni, a nyári szünetet reggeli tornás, koránkelős építőtáborban lehetett múlatni, gyakori viselet volt a melegítő, s a „szex” is szolidabb és bátortalanabb kategória volt. Akkor is, most is persze ugyanaz a felállás, a klikkek a suli legjobb csaja, az eminens jó kislány, s a perifériáról próbálkozó molett lány (ezen esetben inkább testképzavaros vékony, de jó evő kiadásban). A fiúknál az izompacsirta, az okoska és a lázadó. „Örök” szerelmek, reménytelenségek, szakítások, megcsalások, egymásra találások, lázas és lázadó gondolatok, ábrándok és álmodozások.

A táborlakókat nagy sikerrel hozták a Hevesi Színház ifjai (Kátai Kinga, Kovács Virág, Ticz András) és a vendégszereplők (Deák Gábor, Koltai-Nagy Balázs, Szabó Noémi). Útjukat a tanárnő (Debrei Zsuzsa), az üzemvezető/táborvezető (Szakály Aurél) és a csodálatos Rózsika (Ecsedi Erzsébet) egyengette a paradicsomi állapotok felé. A hivatalos közeg (Hertelendy Attila) sem maradt távol, a fővárosi művésznő-elvtársnő kettős szereposztású (Foki Veronika, Magyar Cecília). A paradicsomfeldolgozó többi fiatalját a táncos csapat jelenítette meg.

A musicalben több mint 20 Neoton sláger hangzott el élő zenés kísérettel, négy tagú zenekar közreműködésével. A koreográfiát Stefán Gábor készítette, rendező Tombagábor Kornél.

A darabnak tíz előadáson és egy egyedi esőnapon tapsolhatott a közönség, akiket egy tánc erejéig bevontak a szereplőgárdába, s ezzel tevőlegesen is hozzájárultak a boldog véget érő nyári történethez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK