2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az '56-os hősök tiszteletére futottak

2023. október 25. szerda, 08:48
ZalaMédia
Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei és hősei előtt tisztelgett az a negyven futó, aki részt vett október 19-én az „56-os zászlós futás és felvonulás" elnevezésű programon. A futás vezetője dr. Bérces Edit, a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg főiskolai docense, világ- és Európa-bajnok ultramaraton futó volt, akinek a kezdeményezésére minden évben pontosan 19 óra 56 perckor indul az 5600 méteres emlékfutás.

"Legyetek büszkék az elődökre és óvjátok a drága áron vett szabadságot!"

A zalaegerszegi Kampuszon lévő Petőfi szobornál találkoztak a futók, ahol dr. Palányi Ildikó, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd hangüzenetben üzent az emlékezőknek az 1956-os események egyik nagykanizsai szemtanúja, az idén zalai Príma Díjra is jelölt Dr. Jáni János. 

A résztvevőknek azt kívánta emlékező gondolataival, hogy legyenek büszkék elődjeikre és óvják a drága áron vett szabadságukat. 

Az emlékfutáson az egyetem hallgatói, a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium diákjai, a Göcsej KTFE tájfutói, a Zalaegerszegi Triatlon Klub tagjai és a városlakók együtt indultak. Futásuk során érintették Zalaegerszeg városának '56-os forradalmi emlékhelyeit.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK