2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elhagyni a komfortzónát

2021. július 06. kedd, 19:24
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Címkék: Triatlon, Verseny
Úszni, kerékpározni, futni, gyorsan, megállás nélkül. Ez a kihívás, amire még rátesz a nyári meleg, villanyozza fel a triatlon kedvelőit. Július első vasárnapján a Gébárti-tó környékén rendezte meg a Zalaegerszegi Zalatriatlon Klub a Decathlon Zalatriatlon Sprint 2021 E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny és Sprint Amatőr-kupát. Így Zalaegerszeg lett az idei első triatlon verseny helyszíne.


     Triatlon Zalaegerszegen 

A jó sprintre vágyó, többségében fiatal résztvevők (418 induló) jöttek Zalaegerszegre az ország különböző helyszíneiről, a házigazda klubból pedig 11 versenyző állt, különböző korcsoportokban a rajtvonalhoz. Ideális volt az időjárás, a délelőtti eső nem zavarta a versenyzőket, jól szervezett volt az esemény és a hazai siker sem maradt el. Az Újonc1 korosztályú lányok között Kovács-Leszkay Zoé aranyéremmel gazdagította a zalaegerszegi klubot. A szenior kategóriában, pedig Varga Ferenc (Szenior 3.) és a klub elnöke, Jakabfy Zoltán (Szenior 1.) állhatott a dobogó harmadik fokára. Amíg ő rótta a köröket, Németh János nyilatkozott a szervezők képviseletében.

- 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás, volt a leghosszabb táv, a mai, országos szintű versenyen. Az itteni pálya az emelkedők miatt nehéz, de jó pályának mondható. A biztonságról a partnerségben közreműködő rendőrség és polgárőrség gondoskodott, sok szponzor támogatta a ranglistás eseményt, az önkormányzat pedig rendelkezésre bocsátotta a helyszínt. A részvétel szintén jónak mondható figyelembe véve az elmúlt év körülményeit. 

- A helyiek felkészülését zavarta-e az uszoda felújítás?

- Egy rövid időszak volt, amíg nem tudtunk úszni, de aztán rendelkezésre állt a medence. A kerékpáros felkészülés adott egész évben, ha nagyon mostoha az időjárás, akkor teremben. Futni pedig szintén egész évben lehet. A versenyek szezonja pedig tavasztól őszig tart. A mostani volt az idei első megmérettetés a nagy triatlonos családnak.

- Miért választja valaki ezt a sportágat?

- Kihívás. Nagyon nagy kihívás. El kell hagyni a komfortzónát. Bizonyítani akarunk magunknak, és persze ott a versenyszellem is. 

- Néző számmal elégedettek-e?

- Közel 3000 néző volt, főleg a gyerekeknél voltak sokan, ahol mindkét szülő szurkol a kicsiket. Az ő versenykövetésük pedig egy speciális tömegsport jelenség – mondta a 30 éves, jelenleg 60 főt számláló klub képviselője, a versenyt szervező bizottság elnöke. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK