2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Élménytábor katonai jelleggel

2018. szeptember 04. kedd, 16:05
Szerző: -pet-
Kicsit taktikai, kicsit katonai jellegű, de a hangsúly az önismereten, a csapatépítésen és magán az élményen van. Szeptember 27-30 között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a BoriBasic Exclusive Élménytábor Nagykapornakon.

Veszprémi Bori szervező, edző, a Moveland Mozgásműhely szakmai vezetője elsősorban olyan jelentkezőket vár a táborba, akik érdeklődnek a katonai jellegű elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint edzések iránt, és szeretik az extrém kihívásokat. A jó fizikai állapoton kívül azonban nem szükséges semmilyen előképzettség.

A tereptantól a csapatépítésig

Mint mondja, a helyszín nem véletlenül az erdőkkel borított zalai dombság, a téma ugyanis most főleg a tereptan és a tájékozódás képessége lesz. Nagykapornak és környéke nemcsak szép, hanem terepviszonyai miatt alkalmas efféle programok lebonyolítására is. Az „ottalvós” tábor bázisa a település turistaszállója lesz, ám az erdő éppúgy a feladatok helyszínéül szolgál majd, mint a misefai tó. Köszönhetően Sifter Péter nagykapornaki polgármester támogatásának.

- A tábor teljesen szakmai alapokon nyugszik, hiszen négy olyan instruktor irányítja a munkát és a feladatok végrehajtását, akik a Magyar Honvédség aktív állományának tagjai. Az elméleti és gyakorlati oktatás ezért hiteles, szakszerű. Az ismeretszerzésen túl, pedig speciális, military-jellegű edzésekre is sor kerül – folytatta a szervező.


 

Ami a szakmai részt illeti: az instruktorok tervei szerint reggeli testnevelésóra, elméleti és gyakorlati tereptan, fegyverismeret és harctéri elsősegélynyújtás egyaránt szerepel majd a programban. De az időjárás függvényében lesznek meglepetés feladatok is. A szervező, és a táborvezetők szerint az élmény garantált lesz!

- Fontos leszögezni, hogy nem túlélőtáborról és harcászati kiképzésről van szó! Bárki – akár kezdő, laikus, nő és férfi – bátran jelentkezhet 18-tól 45 éves korig, ha érdeklődik a honvédségi témák, katonai jellegű ismeretek iránt. A lényeg ugyanis a tanuláson, személyiségfejlesztésen és a közös tréningeken, feladatmegoldásokon lesz. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a hétvége alatt, igazi csapattá kovácsolódik a társaság. Az elméleti órák, csoportos gyakorlatok, valamint a harcászati jelleghez kapcsolódó fizikai terhelés során pedig komplex egésszé válik a program – mondta Veszprémi Bori.

Jelentkezés és bővebb információ:
veszpremibori08@gmail.com e-mail címen
Jelentkezési határidő: szeptember 20.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK