2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elrajtolt a Tour de Hongrie Zalaegerszegről

2023. május 11. csütörtök, 17:03
Szerző és fotó: Antal Lívia
A 44. Tour de Hongrie magyar kerékpáros körverseny 2. szakaszának mezőnye Zalaegerszegen, a Batthyány Lajos utcában a Göcseji Múzeum előtt indult Zalaszentiván irányába, hogy megtegye a 175 kilométeres távot veszprémi és Balaton-felvidéki településeken át, vissza Zalába, a keszthelyi célállomásig.

A rajtvonalánál Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, a 2. szakasz fővédnöke köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, a Tour de Hongrie debütálására eredetileg 2017-ben került volna sor a városban, de akkor egy hatalmas vihar elmosta a verseny első szakaszának befutóját. A zalai megyeszékhely most, hat évvel később rajtvárosként lehet a magyar kerékpáros körverseny 2. szakasz induló helyszíne.

A mezőny a következő településeken haladt át Zalában: Zalaszentiván, Kemendollár, Pókaszepetk, Pakod, Zalabér, Batyk, Türje, Szalapa, Mihályfa, valamint Várvölgy, Zalaszántó, Alsópáhok, Hévíz és Keszthely.

A rajtszalagot Eisenkrammer Károly főszervező, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Stephen Roche, legendás ír versenyző, az 1987-es Tour de France valamint a Giro d'Italia győztese, a Tour de Hongrie nemzetközi nagykövete vágta át.

Ezt követően Balaicz Zoltán meglengette a rajtzászlót, és a kerékpáros sprinterek megindultak, hogy teljesítsék a három gyorsasági és két hegyi részhajrával a 175 kilométeres, 900 méternyi szintemelkedést tartalmazó távot. Mögöttük motorok operatőrökkel, a csapatok szervizautói kerékpárokkal, rendőrautók, mentőautók és a végén mindenki nyomában „Kató néni”. Szórakoztatóként ott maradt a Tour de Hongrie kabala-állatja, Tudi, a gólya a ZTE focicsapatának Zalán névre hallgató szarvas-kabalájával, akikkel lehetett fotózkodni.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK