2024.04.24., szerda - GyörgyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Go Boating, a magyar vitorlázás nyílt napja

2018. június 10. vasárnap, 17:49
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Go Boating napon, vagyis a magyar vitorlázás nyílt napján országszerte több vitorlásklubban ismerkedhetnek meg a sportággal a diákok. Keszthelyen az Optisul Vitorlásiskola adott helyet a programnak.

Tavaly 18 vitorlásklub szervezésében, összesen 38 oktatási intézmény 1629 tanulója vett részt az eseményen, az idei összesítés még ennél is nagyobb számokról árulkodik. Országszerte húsz helyen próbálhatták ki a fiatalok a vitorlázást. Ezen a napon a szövetség suliprogramjához csatlakozott vitorlásiskolák, valamint az utánpótlás-nevelő egyesületek a környék oktatási intézményeiből meghívták a sportág iránt érdeklődő 9–18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágat.

A Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében, az EMMI sportért felelős államtitkársága, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásában zajló sportprogram egyik helyszíne volt az Optisul Vitorlásiskola (Keszthelyi Yacht Club), amit ezúttal is sokan felkerestek. A többéves múltra visszatekintő napon a sportág iránt érdeklődő diákok szervezett körülmények között ismerkedhettek meg a sportággal, a hajókkal és a kikötői hangulattal a Csárda u. 13. szám alatti vízi-telepen.

Buzás Attila, az Optisul vitorlás-oktatójának vezényletével a Ranolder iskola nyolcadikos diákjai is a szelek szárnyán suhanhattak a víz felett. A diákok már az első foglalkozás alkalmával megtapasztalhatták, hogy a vitorlázás egyszerre fizikai és szellemi teljesítmény, lendület és kitartás, ügyesség és alapos technikai felkészülés. A modern, könnyű kishajókkal vízre szálló ifjaknak nagy élményt jelentett részt venni egy új csapatsportban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK