2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hatha jóga testnek és léleknek

2018. január 30. kedd, 20:47
XX
A jóga komplexen építi és ápolja a testet. Kezdetben még senki nem tudja pontosan, hogy később melyik elem lesz számára fontos ebből az összetett rendszerből.

Veszprémi Bori gyógytornász, jógaoktató, a Moveland Mozgásműhely szakmai vezetője szerint a jógában éppen ez a sokrétűség a lényeg. A légzéstechnikák, a meditáció, a testgyakorlatok és a tisztítógyakorlatok egyaránt fontosak. Egymásra épülve fejtik ki jótékony hatásukat, de az már egyénfüggő, hogy kinél melyik gyakorlat idézi elő a teljes nyugalmat, lecsendesedést. A kiegyensúlyozottabb testi és lelki állapotot.

 Innovatív tanfolyam a Movelandben

A Movelandban háromévnyi szünet után, február 15-én ismét 10 hetes jógatanfolyam indul, ami a 6000 éves hatha jóga tradícióin alapszik. Bori 2004-ben szerzett nemzetközi jógatréner diplomát a fővárosi Padma Jógastúdió és az International Wellness Institute közös szervezésében indított másféléves képzésen. Ezt követően tíz évig tartott jógatanfolyamokat Zalaegerszegen. Azt mondja, akkor is, és azóta is sokan keresik fel különféle betegségekkel; gerinc- és mozgásszervi problémákkal, asztmával, magas vérnyomással, állandó stresszes állapottal. A jóga komplex rendszere és a gyakorlatok helyes elsajátítása, alkalmazása képes segíteni a panaszokon. Filozófiája ezenkívül sok olyan tanítást is tartalmaz, amit az élet más területein is lehet hasznosítani. Tudatosabbá, nyitottabbá, magabiztosabbá válhatunk. Ezenkívül kiválóan alkalmas alakformálásra, izomépítésre, a bőr tónusának feszesítésére is.

A 10 hetes (csütörtök délutánonként megrendezésre kerülő) tanfolyam innovatív, egymásra épülő gyakorlatokból tevődik össze; statikus és dinamikus elemek, meditáció és légzésgyakorlatok váltják egymást. Az a lényeg, hogy a sokféle gyakorlat közül mindenki megtalálja azt, ami előreviszi az önfejlődés útján – mondja a jógaoktató.

A tanfolyam része a Bori Basic programnak, ami a Moveland idei újítása is egyúttal. A tréner szeretne visszatérni a gyökerekhez, vagyis a mozgás és a testgyakorlás alapjaihoz, valamint olyan emberi értékekhez, amik a sportolás szellemiségéhez eredendően is hozzátartoznak. Így a bajtársiassághoz, becsületességhez, őszinteséghez. Na, és a csapatban rejlő erőhöz, amire a Bori Basic Warriors edzéseken van nagy szükség. Ez a cross tréningen alapszik, de sokkal több annál, hiszen intelligencia és személyiségteszttel lehet bekerülni a programba, mellyel egy igazi közösség tagjává válhat a jelentkező. Az extrém kihívásoktól sem mentes edzéseken, illetve az edzőtáborokban olyan emberi értékek mentén kovácsolódnak össze a csapattagok, melyek átlendítik őket a fizikai akadályokon egy-egy versenyhelyzetben, de a mindennapi életben is segítik őket céljaik elérésében. Mindezt tisztességes, becsületes, bajtársi módon.

A Moveland többi óratípusáról és a hamarosan induló jógakurzusról bővebb információ a mozgásműhely megújult honlapján – a moveland.hu oldalon – olvasható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK