2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hegyikerékpáros verseny az Alsóerdőn

2021. július 08. csütörtök, 20:55
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: ZKSE
A Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület és a Zöld Irány Egyesület szervezte Restart MTB XCO C3 nemzetközi hegyikerékpáros verseny és Magyar Kupa helyszíne volt július 3-4-én az Alsóerdő tv torony felőli oldala.

5 aranyérem, és még öt dobogós hely

A pálya az időjárásnak köszönhetően jó volt, a résztvevők 8 országot képviseltek, jövőre pedig a most még hiányos infrastruktúra is rendelkezésre áll majd az öt éves hagyománnyal bíró mountain bike versenyhez.

- A kezdetkor, 2017-ben volt utoljára ilyen jó időnk a versenyhez, mint most. A Restart Fesztivál keretében rendeztük az első MTB versenyt – mondta Szabó Zoltán főszervező, a Zöld Irány Egyesület csapatvezető edzője. – Azóta folyamatosan újítunk valamit, hogy a pályának legyen ritmusa, a versenyzőknek érdekes és biztonságos is legyen a küzdelem. Az sportpálya fejlesztés miatt, éppen a biztonság megtartásáért a technikai versenyről az idén lemondtunk, és várjuk, hogy a következő versenyhez már rendelkezésre álljon a megfelelő infrastruktúra is. 

- Hogy bírja az erdő a versenyt?

- Jó a kapcsolatunk a Zalaerdő Zrt.-vel. A partnerség része, hogy a verseny előtt és után, illetve évente 3-4 alkalommal takarítást végzünk az erdőben és csak a jóváhagyott helyeken zajlik a verseny, illetve az edzés. A pálya egyébként nemzetközi szinten is színvonalasnak számít. 

- Milyen sikerek születtek az idén?

- Az U 11, 13, U15 és 17-es korcsoportban 5 aranyérmünk lett illetve még öt dobogós helyet szereztek a sportolóink. 

- Tervek?

- Ősszel, ha lehetséges Restart Fesztivál, és most készülünk fel a legfontosabb versenyünkre a Magyar Nemzeti Bajnokságra. 38 tagja van az egyesületünknek, melyből 5 fiatal a válogatott tagja. Középtávú célunk pedig egy zalaegerszegi Junior EB szervezése, lebonyolítása.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK