2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Két zalaegerszegi sportegyesületet támogat a Széchenyi Egyetem

2024. május 23. csütörtök, 21:26
ZalaMedia
Szponzori megállapodást jelentettek be szerdán a zalaegerszegi városházán: a Széchenyi István Egyetem a Zalakerámia ZTE KK-val és a Zalaegerszegi Vívó Egylettel kötött szerződést. A támogatás összege a vívóknál 20 millió, a kosárlabdázóknál pedig  30 millió forint, amely egy hosszútávú együttműködés első állomása. 

A bejelentésen Balaicz Zoltán  polgármester köszöntötte a résztvevőket és gratulált a feleknek a megállapodáshoz. A Széchenyi Egyetemmel kapcsolatban kiemelte, hogy stratégiai partnerként a felsőoktatási és kutatási területen számos közös projekt indult el az elmúlt időszakban, ami a város és az egyetem érdekeit szolgálja. 

Széchenyi István Egyetem részéról dr. Kovács Zsolt elnökhelyettes beszélt az intézmény startégiájáról. Kiemelte, hogy a náluk tanuló hallgatók jelentős része ebből a térségből érkezik Győrbe. A dinamikus fejlődés egyik újabb lépcsőfoka, hogy ne csak Győrben, hanem Zalaegerszegen is ismertebbé váljanak. Mivel Zalaegerszegen a sport az egyik legnépszerűbb közeg, így ezen keresztül szeretnék elérni az embereket. A győri egyetem rektora Prof. dr. Friedler Ferenc elmondta, hogy a régióval együtt szeretnének fejlődni. Hozzátette, hogy a sport olyan tudást és motivációt ad a hallgatóiknak, ami az intézmény sikerességét erősíti. 

A vívók részéről Darabos Géza, a klub elnöke köszönte meg a támogatást és elmondta, hogy ez az összeg a tervezhetőséget biztosítja számukra és segít abban, hogy az olimpiai ciklushoz igazítsák a felkészülésüket. Török Róbert, a ZTE KK ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy a sport és az oktatás olyan terület, ami felelős fiatalokat nevel a társadalomnak. 

Az Uni Pro Sport Kft. révén a Széchenyi Egyetemmel kötött megállapodást az egyetem képviselői és a klubok vezetői látták el kézjegyükkel. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK