2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Látványos és rangos versenyek

2018. április 25. szerda, 22:19
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Nyáron ismét megrendezésre kerül a Restart Fesztivál. A július 5-8-i, valamint a július 14-15-i hétvégén több mint tizenöt országos- és nemzetközi sportversenyt tekinthetnek meg az érdeklődők. Ezenkívül a zalaegerszegieket is várják különféle programok; természetesen a sport és egészségvédelem jegyében.

A részletekről a szervezők a városházán tartottak sajtótájékoztatót. Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta: már a tavalyi fesztivál is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen az egyes versenyekre nagyon sok nevezés érkezett, és sok vendég is megfordult a városban. Országos szinten is egyedülálló a Restart Fesztivál, hiszen bár rengeteg zenei- és gasztronómiai esemény van Magyarországon, olyan nincs, ami a mozgásra és az egészséges életmódra hívná fel a figyelmet. A cél az, hogy a programsorozat ne csak országos, hanem nemzetközi fesztivállá nőjje ki magát. 

Idén is Restart Fesztivál

Horváth Szilárd fesztiváligazgató úgy érzi, hogy a tavalyi programsorozat során sok tapasztalatot szereztek. Ami pozitív volt, azt idén tovább erősítik, a hibákat pedig igyekeznek kijavítani. Ezért lesz néhány újítás, változtatás. Az alapvető cél persze marad: az embereket közelebb hozni a sporthoz. A fesztivál ezenkívül a városmarketing szempontjából is fontos, hiszen hírünket viszi az országban, sőt határokon túl is. A tavalyi év jól sikerült: 2700 nevező volt, összesen pedig 12 ezer ember fordult meg az egyes sporteseményeken. Kiemelte: a Restart Spirit (jóga, tai chi, pilates) a vártnál is népszerűbb eleme volt a rendezvénynek, ezért idén erre még nagyobb hangsúlyt fektetnek. 

Egyik újítás az lesz, hogy a fesztivál első hétvégéjén csak a belvárosban lesznek versenyek és kiegészítő programok. Az úgynevezett outdoor elemek (belvároson kívüli sportesemények) a második hétvégén kerülnek fókuszba. Így nem lesznek párhuzamos helyszínek, tehát nem marad le senki egy-egy számára érdekes versenyről – fogalmazott a sajtótájékoztatón Szabó Zoltán sportigazgató. Elhangzott: július 5-8-án, valamint 14-15-én összesen tizenöt látványos nemzetközi- és országos rangú sportversenyt láthatnak az érdeklődők. Lesz többek között evezés, Tv-torony futás, kerékpárversenyek, futóverseny, ökölvívógála, rúdsport, utcai kosárlabda és sakkverseny.

A városba látogató sportolókon kívül a lakosságra is számítanak: az Európa téren különféle sportágakat próbálhatnak ki kicsik és nagyok. A Dísz téren pedig sporteszköz-expót rendeznek: gyártók és forgalmazók termékeit lehet majd tesztelni. Ezenkívül vezetett kerékpáros- és gyalogos túrák is várják az érdeklődőket. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebb sportot.

A szervezők elmondták: az idei fesztivál is komoly összefogás eredményeképpen jön létre. Körülbelül 15-20 helybéli egyesület és vállalkozás segítségével állt össze a program, mely jótékonysági célokat is szolgál. A hamarosan felépülő vívótermet szeretnék olyan eszközökkel kiegészíteni, hogy azt mozgáskorlátozott sportolók is tudják használni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK