2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lentin is lendületesen átrobogott

2018. június 19. kedd, 07:50
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A nemzetközi kerékpárfutamok színterén éppen negyedszázada vert gyökeret az a Bogdan Fink főszervező által megálmodott verseny, amelyet évről évre egyre több ember kísér végig élőben és a médián keresztül.

A mind szervezési, mind lebonyolítási értelemben rengeteget fejlődő, magas színvonalú sportesemény minden esztendőben hoz világhíres sportolókat a szlovén utakra. A versengés nemzetközi promóciót jelent a szlovén sport, gazdaság és emberek számára. A brit, spanyol és olasz „Tour de France” győztes világbajnokokon kívül svájci és kazahsztáni többszörös olimpiai bajnokok is nevüket adták már a rangos sportprogramhoz az elmúlt években, amikor is a győzelmek háromnegyedét szlovén illetőségű versenyzők vívták ki.

Az 53 állam bevonásával rendezett kerékpárfutam minden egyes szakaszát a kontinensen tízezrek követik végig az Eurosport csatornán. Az egészséges életmód hirdetését felvállaló, a különböző nehézségi kategóriák szerint négy szakaszra osztott sportesemény idén átlépte az országhatárokat. A futam ezúttal Lenti városának is pozitív hírverést csinált, hisz a versenyzők, nagy médianyilvánosságnak örvendve, haladtak keresztül szeretett településünkön” adta hírül Horváth László, a „Kerékpárosbarát település címmel immár negyedik éve kitüntetett Lenti város polgármestere.

A 25. szlovén kerékpáros futam

- A Tour of Slovenia kerékpárversenyt már tavaly is teljes egészében közvetítette a világszerte legnézettebb sportcsatorna hálózat. Az elmúlt év júniusának közepén a világon több mint 113 millió rajongó követte nyomon a túrát. A híres sportcsatorna a televíziós közvetítések mintegy harmadát a megragadó természeti szépségeknek és értékeknek szenteli, így Lenti és térsége is okkal-joggal reménykedik abban, hogy a fenntartható fejlődést zászlajára tűző város a sportesemény kitüntetett célpontjaként egyre többeket nyer meg a turisták közül az aktív pihenés és üdülés kiszemelt helyszíneként.

Örvendetes, hogy a négy évszakban üdülési élményt nyújtó Lenti a gyógyturizmus után most a sportturizmus térképére is leradírozhatatlanul felkerült. Marjan Kardinar, Dobronak község polgármestere, a Lendva-Muraszombati etap szervezője kora tavasszal keresett meg azzal, hogy működjünk közre az országhatáron átnyúló program lebonyolításában. A 24 órás, több száz résztvevős, hétkilométeres városi kerékpáros maratont már régtől fogva megszervezzük, de sikerrel helyet biztosítottunk már a három állam (Szlovénia, Horvátország, Magyarország) amatőr és félprofi bringásait különböző hosszúságú szakaszokon lázba hozó Pannon Maratonnak is.

Szervező és szakmai partnerként vontuk be a futam lebonyolításába a szabadidős programok szervezésében már nagy tapasztalatokat szerzett Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület tagjait, a rendőrséget, a polgárőrséget, a Magyar Közút Kht. munkatársait és mintegy félszáz önkéntes aktivista segítőt. Szerencsére több kerékpáros infrastruktúra fejlesztési projektet kivitelezésében is érdekeltek voltunk és vagyunk. Polgármesterként jómagam is csatlakoztam azon közösséghez, akik a legtöbbször kerékpárral járnak a munkahelyükre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK