2024.04.28., vasárnap - ValériaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Olimpiai felkészülését segítik

2023. augusztus 31. csütörtök, 10:32
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zalaco Sütőipari Zrt. szponzori szerződést kötött Betlehem Dávid világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes úszóval. A hivatalos szerződést sajtótájékoztatón írta alá Berta László, a zalaegerszegi sütőipari vállalkozás tulajdonos-vezérigazgatója, valamint a Zalaco–Zalaegerszegi Úszó Klub korábbi, a veszprémi Balaton Úszó Klub jelenlegi sportolója.

A Zalaco Zrt. támogatja Betlehem Dávidot

Berta László és Betlehem Dávid

A 19 éves, bagodi Betlehem Dávid 1500 és 800 méteres gyorsúszásban teljesítette az olimpiai szintidőt, az előbbit áprilisban a kaposvári úszó országos bajnokságon, az utóbbit a júliusi fukuokai vizes világbajnokságon, Japánban. A két eredménnyel kvalifikálta magát a 2024-es párizsi olimpián való részvételre. Az egy évre szóló szponzori szerződéssel az ígéretes, fiatal sportoló felkészülését kívánják támogatni, mondta el Berta László. A Zalaco Sütőipari Zrt. vezérigazgatója úgy vélekedett, az infláció, a gazdasági nehézségek miatt a sportra is egyre kevesebb jut. A regionális vállalatként azonban kötelességüknek érzik, hogy „a maguk szerény eszközeivel” támogatást nyújtsanak Betlehem Dávidnak. A Zalaco régóta támogatja az úszósportot. A Zalaegerszegi Úszóklubbal, ahol Dávid sportpályafutását kezdte, tavaly decemberben újabb három évre szóló szponzori szerződést kötöttek.

Betlehem Dávid a felkészülést 2020-ban kezdte. A 2021-re datálódott tokiói nyári olimpián „kisebb buktatók” akadályozták meg eredményességében. A változást az idei év hozta meg az országos bajnokságon. Ezt már fél sikernek érezte, amit a fukuokai világbajnokságon biztosított be jobban. A két olimpiai szintes időt medencében érte el. A 10 kilométeren junior Európa-bajnoki, majd világbajnoki címet nyerő nyíltvízi úszó a 2024-es párizsi olimpián is ebben a versenyszámban kívánja megméretetni magát, a francia fővárost átszelő Szajnában. Kiemelte, nagyon örül, és nagyon köszöni a Zalaco támogatását, amellyel úgy tud ráfordulni a felkészülés egy évére, hogy mindene megvan.

Érdeklődésünkre elmondta, 11 évig úszott Zalaegerszegen. Máté János edzőnél kezdte, majd Horváth Tamás és Horváth Csaba irányítása alatt folytatta. Minden alapot megkapott tőlük ahhoz, hogy idáig eljusson. Edzői biztatására 2020-ban igazolt át a veszprémi úszóklubhoz, ahol Rasovszky Kristóf és Kalmár Ákos személyében már bajnokokkal találkozhatott. Szokolai László az edzője, vele készül fel a 2024-es párizsi olimpiára is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK