2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Segítik a szurkolók utazását

2023. április 25. kedd, 22:29
ZalaMédia
Hétfőn még az edzőváltás okán került a címlapokra a ZTE FC, hiszen a bajnokságban gyengén szereplő csapat holland szakvezetője távozott, és helyét Boér Gábor vette át, emellett a korábbi sportigazgatót, Dragóner Attilát a klubnál korábban sikeresen tevékenykedő Sallói István váltotta.

Kedden reggel már a május 3-i MOL Magyar Kupa döntőjével kapcsolatban tartott közös sajtótájékoztatót dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bali Zoltán, zalaegerszegi alpolgármester és a ZTE FC tulajdonosa, Végh Gábor.

Forrás: ZTE

A kupadöntő előkészületeivel kapcsolatban Végh Gábor elmondta: a fináléba jutás kapcsán vetődött fel, hogy miként lehetne segíteni abban, hogy minél több ZTE-szurkoló élőben tekinthesse meg a mérkőzést Puskás Arénában. Dr. Pál Attila és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere nem csak a szervezésben nyújtottak segítséget, hanem jelentős anyagi hozzájárulást is biztosítottak a kezdeményezéshez. Így 800 diák és kísérőik számára sikerül ingyenes utazást biztosítani egy különvonattal, amely a zalai megyeszékhelyről indul a találkozó napján a Keleti pályaudvarra. 

Elsősorban gyerekek, fiatalok ingyenes utazásának támogatását szerettük volna – mondta dr. Pál Attila. – Úgy gondoljuk, hogy akik elutazhatnak a kupadöntőre a Puskás Arénába, a jövőben még inkább kötődnek majd lakóhelyük értékeihez és a sporthoz. A vidéki városok közül Zalaegerszeg lehetne a második, amelynek magyar bajnok és kupagyőztes labdarúgó-, valamint férfi kosárlabdacsapata van. Ez eddig csak Székesfehérvárnak sikerült.
Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere abban bízik, hogy a Budapesten tanuló zalai egyetemisták nem fogják kihagyni az élményt. Mint mondta: mindent elkövetünk, hogy segítsük a szurkolók utazását, így az önkormányzat jelentős összeggel támogatta a ZTE FC Baráti Kör Egyesületet is egy szervezett buszos út költségeinek csökkentése érdekében. Három-négyszáz szurkoló már biztosan ott lesz a buszokon, de aki szeretne elutazni, még jelentkezhet.
Hétfőn elkezdődött a jegyárusítás a Budafok–ZTE FC MOL Magyar Kupa-döntőre, ahová a belépők csak online vásárolhatók meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK