2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tornatermet kap a Dózsa-iskola

2020. augusztus 25. kedd, 18:39
Szerző és fotó: Antal Lívia
A tornaterem az igazán inspiráló helyszín a gyerekek számára, fogalmazott a sportért felelős államtitkár a zalaegerszegi Dózsa György Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola C+ típusú tornacsarnokának alapkőletételén. A beruházás a Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg 1,25 milliárd forintból.

Az alapkőletétellel hivatalosan is elindult az 1,25 milliárd forintos beruházás

Dr. Szabó Tünde azt mondta, hogy a gyerekek, a fiatalság jövője a legfontosabb, amelyről a jelen kihívásai közepette sem szabad megfeledkezni. A magyar kormány éppen ezért tekint immár tíz éve stratégiai ágazatként a sportra, melynek nincs olyan területe, ahol ne valósítana meg fejlesztéseket. A cél egyértelmű: váljon a rendszeres testmozgás a mostani iskolások és az utánuk következő nemzedékek életének szerves és szeretett részévé. A kormány a mindennapi testnevelés bevezetésével ezt helyezte előtérbe, majd a tornatermek felújításával, valamint újak építésével a szükséges feltételeket is megteremtette. Mint fogalmazott, lehet bárhol sportolni, de a tornaterem az igazán inspiráló helyszín a gyerekek számára. Ezért, fontos, hogy a zalaegerszegi Dózsa-iskolában is legyen egy jól felszerelt tornaterem. A sport igazi örömforrás, melynek közösségteremtő ereje és egészségmegőrző hatása miatt is felbecsülhetetlen értéke van, hangsúlyozta végül.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, Zalaegerszeg a sportok városa, amely futballcsapatával és kosárlabdacsapával is nevet szerzett magának. Az eredményekhez azonban infrastruktúra is kell. A magyar kormány támogatására nemcsak a gazdaságfejlesztés, de a sport terén is számíthatnak. Ezt bizonyítja a Dózsa-iskola új tornatermének megépítése.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ Igazgatója úgy vélekedett: olyan beruházás veszi kezdetét, amelynek gyümölcsét elsősorban az itt tanuló gyerekek, de közvetve a város lakossága is élvezi majd. A C+ típusú tornaterem a mai kor elvárásainak megfelelő infrastrukturális hátteret biztosít ehhez. A 25 x 45 méteres küzdőtéren egyszerre három osztály számára lehet majd tornaórákat tartani.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Szabó Tünde államtiiktár, Vigh László országgyűlési képvsielő elöl, mögöttük Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke,
Drávecz Csabáné, nyugalmazott iskolaigazgató, Pacsa András iskolaigazgató, Kajári Attila tankerüelti igazgató és Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere azt emelte ki, hogy a 9,5 milliárd forintból épülő új uszodával, a 600 millió forintból megújuló Ostoros Károly Munkacsarnokkal, valamint  az 1,25 milliárd forintból létesülő Dózsa-iskola új tornatermével a város vezetése olyan forrásokat biztosít a sportélet fejlesztésére, amely országos szinten is példaértékű. A polgármester jelentősnek nevezte az oktatási intézmények felújítását szolgáló 2014 őszén indított programot is, melynek a Dózsa-iskola is részese lehetett. A 324 millió forintba kerülő rekonstrukcióját idén júniusban adták át. Mint mondta, az intézmény 600 diákja számára eddig csak egy kis tornaszoba állt rendelkezésre, most pedig egy korszerű C+ tornaterem épül, amit 2021 nyár végén, vagy ősz elején vehetnek birtokukba.

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, hosszú rögös út vezetett az álom megvalósulásáig, ezért valamennyi Dózsás nevében köszönetét fejezi ki a kormánynak, a megye és a város vezetésének.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK