2024.03.19., kedd - József, BánkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Köszönet a zalai olimpikonoknak

2016. szeptember 29. csütörtök, 18:15
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Magyarország tortájával köszöntötték a 2016. évi Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékokon hazánkat képviselő zalai sportolókat a megyeházán.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott azt hangsúlyozta, hogy öt egybefonódó karika a sport alapelveit (szenvedély, hit, győzelem, munkaerkölcs, sportszerűség) szimbolizálják, melyekhez a mindennapokban és a hivatásukban is érdemes ragaszkodni. Kiemelte, a megye természeti kincsei mellett ugyanolyan nagy értéket képviselnek az emberi teljesítmények, ezek között a zalai olimpikonok munkája és sporteredményei. Külön tiszteletet érdemel a zalaigricei Tunkel Nándor bronzérme. Mint mondta, az ehhez hasonló teljesítmények eléréséhez a szülők, barátok támogatása mellett sportlétesítmények és ösztöndíjak is kellenek, hogy a jövő olimpikonjai is kinevelődjenek.

Vigh László országgyűlési képviselő úgy vélekedett, a sportolók sikere mögött nagyon sokan állnak, családtagok, edzők, irányítók, szponzorok. Hihetetlen emberi teljesítmény kijutni egy olimpiára, ha csak a föld hétmilliárdos lakosságát vesszük számba. Egy olimpián a legjobbak között a leges-legjobbnak kell lenni, ezért érdemel a legteljesebb tiszteletet a szülők áldozatvállalása, a sportolók tehetsége, elszántsága és munkabírása.

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere annak a véleményének adott hangot, hogy a rossz azonosulási minták közepette Zalában és Zalaegerszegen is élnek olyan emberek, fiatalok, akik valódi példaképei tudnak lenni kortársaiknak és az egész társadalomnak. Mint fogalmazott, ez a fő üzenete ennek az ünnepségnek. Arra tett javaslatot, hogy az iskolákban szervezzenek találkozókat a zalai olimpiai sportolókkal, melyeken a diákok megismerhetik kitartásukat, elszántságukat, a győzelembe vetett hitüket.

Makovecz Tamás önkormányzati képviselő, a sportbizottság elnöke, valamint dr. Szász Péter, a Zalaszám cégtulajdonosa egy fehér és egy kék mezt adott át Tunkel Nándornak. Az első magyar érmet megszerző és a legjobb zalai eredményt elérő sportoló a Zalaszám erőemelője volt 2012 és 2014 között. Szakály István ügyvezető úgy fogalmazott, miatta hozták létre ezt a szakosztályt, és arra kérte Nándit, ha teheti, térjen vissza hozzájuk.

A rendezvényen emléklappal és ajándékkal köszönték meg a szép teljesítményt Tátrai Miklósnak (sportlövő), Zborai Gyulának (asztaliteniszező), Molnár Flórának (úszó) és Tunkel Nándornak (erőemelő), valamint a kiváló munkát az edzőknek. Illés Fanni (úszó) elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK