2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Élőképpel és döntetlennel

2020. március 08. vasárnap, 12:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zalaegerszeg 1-1-es döntetlent játszott itthon a Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, szombaton. A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő ZTE (Zalaegerszegi Tornaegylet) ezzel a mérkőzéssel kezdte meg jubileumi programsorozatát.

Megkezdődött a ZTE 100 jubileumi programsorozat

A ZTE-FTC labdarúgó-mérkőzés a ZTE valaha volt és most is létező szakosztályainak felvonulásával kezdődött. A táblákkal bevonuló egykori és jelenlegi sportolók ezzel azt fejezték ki, hogy Zala megye legnagyobb egyesületében 18 sportág képviselői írták a ZTE 100 évre visszanyúló sikerlistáját. Az eltelt 100 év kitörölhetetlen évszázadot adott Zalaegerszegnek, Zala megyének, és a magyar sport egyetemes történetének. A felvonulás előtt a legkiemelkedőbb és legemlékezetesebb eredményekről hallhatott a közönség. Amikor az 1960-as évek végén, a hetvenes évek elején, nagy menetelés után ZTE feljutott az NB I-be, zalai csodáról beszéltek országszerte. Az elismerésből kijutott az akkori legendás B-középnek is, amit bizonyít, hogy az országban a ZTE szurkolótábora érdemelte ki először a fair play sportszerűségi díjat.

2002 az ország és a világ fociszerető közönségének örökre emlékezetes év marad. A ZTE akkor lett a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság századik kiírásának aranyérmese. A csapat ezt az eredményt a Manchester United legyőzésével koronázta meg a Bajnokok Ligájában.

A férfi kosárlabdacsapat első bajnoki aranyérmét 1988-ban szerezte meg, amit még három követett és négy kupagyőzelem. Az ország sportbarátai elsősorban ezekre a sikerekre emlékeznek leginkább, ám a többi szakosztály versenyzői is kitettek magukért. Kiváló atléták, asztaliteniszezők, birkózók, röplabdázók, sakkozók, teniszezők, úszok, tekézők, kosárlabdázók, súlyemelők képviselték a klubot, az országot különböző világversenyeken. S ne feledkezzünk meg azokról az edzőkről, megyei, városi vezetőkről, támogatókról sem, akik nélkül nem születhettek volna meg a nagyszerű eredmények.

A zalaiak közismerten vendégszeretők, ahogy köztudott az is, hogy ZTE és az FTC szurkolótábora között példaértékű a kapcsolat. A mérkőzésen ennek hangot is adtak a Fradi-induló bejátszásával, köszöntve az ország legnépszerűbb futballcsapatát, annak okán, hogy tavaly ünnepelték megalakulásuk 120. évfordulóját. Ahogy elhangzott, „ez méltó keretet ad a 100 éves jubileum jegyében zajló mai mérkőzésnek”.

1920–2020 – Az északi lelátón ez a felirat jelent meg a meccs 19. perc 20. másodpercében. A zalaegerszegi szurkolók ezzel az élőképpel tisztelegtek a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő klubjuk előtt. Még le sem tették a kék-fehér kartonlapokat, az örömbe némi üröm vegyült, az FTC éppen ekkor szerezte meg a vezetést. Tokmac rontotta el a hazai csapat ünneplését. A 80. percben Radó büntetőjével egyenlített ki a ZTE. A jubileumi programsorozatot elindító mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött.

Az ZTE 100 éves történetéről több konferenciát és kiállítást is rendez az elkövetkezőkben az önkormányzat e célra létrehozott munkacsoportja. A ZTE szakosztályai pedig kimagasló eredményekkel járulhatnak hozzá a jubileumi év sikeréhez.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK