2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Akvárium a József Attila-tagkönyvtárban

2024. április 14. vasárnap, 08:44
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Ciceró azt mondta, „Ha van egy kerted és egy könyvtárad, akkor mindened megvan, amire csak szükséged lehet.”. Azt nem mondta, milyen, ha a könyvtárban van néhány zöld sarkod, netán egy akváriumod, de aki április 11 óta a zalaegerszegi József Attila Városi Tagkönyvtárban járt, megerősíthet, hogy az sem rossz.

Állatvédelemmel, felelős állattartással kapcsolatos könyvet ajánlanak

- Könyvtárunk eddig is és továbbra is örömmel pártfogol olyan kezdeményezéseket, amelyek középpontjában a felelős állattartás, illetve a zöldkönyvtári szemlélet népszerűsítése áll – mondta Csaplár-Nagy Franciska igazgatóhelyettes-tagkönyvtár vezető. - Azt gondolom, hogy a felelős állattartás már pici kortól kezdve tanulható. Az a gyermek, aki érdeklődéssel, szeretettel fordul az állatok felé, és megtanulja, hogyan viselkedjen velük, gondozza, szeresse és védje őket, rengeteg élménnyel is gazdagodik. Idén a könyvtárunk csatlakozott az „Állatbarát Könyvtár 2024” országos programhoz, melynek célja a szülők, a pedagógusok és a gyerekek ösztönzése, hogy 12 hónap alatt 12 állatos vagy állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el együtt. A tagkönyvtárban található akváriumnak örülnek a látogatók, kicsik és nagyok egyaránt. Nagy segítségünkre volt a kezdeményezés megvalósításában a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban már évtizedek óta működő Akvarista szakkör vezetője, Tóth József. Az ő felajánlásának és segítségének köszönhetően került az akvárium a könyvtárba. Jelenleg 9 hal úszkál benne és várja a könyvtárlátogatókat – tette hozzá.

Az akvárium és a halak látványa a munkahelyi stresszoldásnak is kiváló eszköze – ez utóbbit már az első nap végén megerősítették a kollégák. És ahogy a zöldsarokban, így az akvárium környékén is több, témába vágó könyv várja az olvasókat.

- A bibliotéka számos foglalkozást szervez a családoknak állatokról, illetve állat- és környezetvédelemről, melyekbe szeretnénk beépíteni új lakóinkat is. Ezekhez nagy segítséget nyújtanak azok az akvarisztikai könyvek, amelyek az akvárium mellett találhatók, és természetesen kölcsönözhetők. A könyvtár több, mint gondolnád – mondta végül kedvelt szlogenjüket Csaplár-Nagy Franciska. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK